Încă o fabrică în incapacitate de plată. S-a cerut insolvență pentru Schoeller România

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Zilele trecute a circulat o știre care anunța că Grupul german ARA SHOES va închide una dintre cele două fabrici pe care le deține în România și o va restructura pe cealaltă, iar aceste măsuri echivalează cu disponibilizarea a sute de angajați.

Din păcate, nu vorbim de o situație izolată, săptămânal apar firme din domeniul confecțiilor/textilelor sau producătorilor de încălțăminte care solicită intrarea în insolvență sau chiar în faliment, iar principalul motiv invocat este creșterea salariului minim pe economie.

Multe dintre acestea au câteva zeci de angajați și din acest motiv nu ajuns „știre”, dar grav este că unele firme trag obloanele după ce au acumulat datorii foarte mari la stat, adică nu au achitat contribuțiile reținute de la angajați, iar în unele cazuri nici ultimele salarii nu au mai fost plătite.

Luni, 10 februarie 2020, s-a cerut în insolvență sau poate chiar direct în faliment Schoeller România SRL Lugoj, societate – înființată în 1994 – care se ocupă cu   „fabricarea de articole de lenjerie de corp” (în sistem lohn) și care în 2018 a avut 98 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 3.419.367 lei și pierderi de 1.107.827 lei, scrie supervizor.ro. Solicitarea de aplicare a Legii 85/2014, depusă de debitoarea Schoeller România SRL a dus la constituirea Dosarului nr.511/30/2020, pentru care Tribunalul Timiș încă nu a programat primul termen de judecată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.