Încă o calificare la olimpiada naţională şi alte premii judeţene pentru elevii bredicenişti

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae LAIEȚIU

În data de 19 martie 2022,  la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Fizică.

Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” a fost reprezentat la nivelul claselor IX-XII de elevii: Andrei Croitoru (foto), Angelo Pop, Emanuel Magu, Denis Micşa, Alexandru Danciu.

Toţi au obţinut rezultate deosebite. Au obţinut premii: Andrei Croitoru, clasa a IX-a B, Premiul I şi calificare la etapa naţională; Alexandru Danciu, clasa a XII-a B, Premiul I. Elevii au fost pregătiţi de prof. Lucia Boldea şi prof. Gheorghe Ioncica.

Tot sâmbătă, 19 martie 2022, la Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” din Timișoara, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Biologie. Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj a participat la competiție cu patru elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a.

Dintre aceștia, trei au obținut rezultate notabile: eleva Fabiana Sorina Chiș din clasa a XI-a C a obținut al doilea punctaj la nivel județean, și a fost recompensată cu Premiul al III-lea; elevul Andrei Croitoru din clasa a IX-a B, participant în aceeaşi zi și la Olimpiada județeană de Fzică, a obținut Mențiunea I.

Subliniem că Andrei Croitoru a fost recent laureat și cu Premiul I la Concursul Național „Zircon”, desfășurat online în 5 martie 2022, pe baza rezultatelor obținute la probele de fizică și biologie.

La acest concurs au fost înscriși 5.828 de elevi din toată țara, cea de-a doua ediție a concursului de chimie, fizică și biologie fiind inițiată și organizată de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din Iași, și de Societatea Profesorilor de Științe din Iași; elevul Ionuț Cornean, din clasa a X-a C, a obținut Mențiunea a II-a. Elevii au fost pregătiţi de prof. Daniela Mariana Popovici.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.