Încă 6 luni de viață pentru Meridian 22 Lugoj. Preluarea serviciilor de apă și canal de către Aquatim întârzie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Preluarea serviciilor de apă și canal din Lugoj, de către operatorul regional Aquatim, întârzie. Consilierii locali au avut pe ordinea de zi a ședinței din 20 octombrie prelungirea contractului cu Meridian 22, societate a Consiliului local, care operează și acum aceste servicii în municipiu, dar care se află în insolvență din cauza datoriilor.

„În momentul de față, operatorul regional Aquatim împreună cu Primăria Lugoj au demarat procesul de predare-preluare a infrastructurii, dar acest proces este unul de durată. Astfel se impune luare unei decizii cu privire la prelungirea contractului de delegare a gestiunii serviciilor de apă și canal din Lugoj cu furnizorul actual Meridian 22, până la finalizarea predării către operatorul regional Aquatim, dar nu mai mult de șase luni”, spune Anca Micșa Oprea, city-managerul municipiului Lugoj.

Una din marile probleme pe care Aquatim va trebui să o rezolve la Lugoj este legată de stația de epurare, care preia apele uzate din oraș unde s-au făcut investiții pentru renovare, de către fosta administrație, însă doar în acte, în realitate stația se află într-o situație critică și poluează în continuare râul Timiș.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.