În urma unei intervenţii făcute la timp, Cupa “Respect” a ajuns (în premieră) la Ortopedia Arad

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sâmbătă, 16 iunie 2018, la Baza „Patriot” din cartierul Cotu Mic, au avut loc nişte confruntări aprige, între un număr record de echipe de beligeranţi (8 la număr). Tot la capitolul record poate fi trecut şi aria mare de răspândire a celor implicaţi în dispută, care a ajuns la o dimensiune internaţională prin participarea echipei Banatul Sân-Mihai (Lokve) – Serbia, care s-a întins până la Suceava.

Ce s-a întâmplat de fapt?  La ora 10, s-a dat  startul în cea de a VI-a ediţie, la futsal, categoria old boys. Cele opt  echipe participante au fost împărţite în două grupe: Grupa Albastră şi Grupa Roşie.

Din prima grupă au făcut parte Amicii Veseli Lugoj, echipă organizatoare, care a tratat adversarii cu (prea) mult respect, nereuşind să iasă din gupă), Florconstruct Suceava (demni urmaşi ai lui Ştefan cel Mare – şi cel cam (Ne) Sfânt, ai cărei “plăieşi” s-au luptat eroic precum au făcut-o străbunii lor cu Sobieski, Regele Statului Polono-lituanian, în apărea Cetăţii Hotinului, reuşind să se califice în “finala mare”), Flacăra Făget, echipă care a avut o evoluţie strălucitoare precum o flacără (pentru ambele vizitatoare reprezentând debutul în această competiţie) şi Era Club Caransebeş, team care era să se caţere pe cea de a treia treaptă a podiumului, dar s-au opus Vulturii Bazoş, vulturi ce şi-au amintit până la urmă că le stă mult mai bine la înălţime.

Grupa Roşie a fost alcătuită din: Ortopedia Arad, care, deşi alcătuită în mare parte din medici chirurgi şi asitenţi mdicali ai Secţiei de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, au jucat, sub bagheta antrenorului-jucător chirurgul Ilie Trocan, fin, elegant, ajungând să se „bată” în “finala mare” cu plăieşii suceveni. Şi… culmea ironiei!, Petru Dragoş, un jucător de bază (atât pe teren, cât şi în afara lui) al Ortopediei, într-un meci premergător finalei, s-a autoaccidentat, executând o piruetă, reuşind să-şi rupă Tendonul lui Ahile aflat în posesia lui, fiind operat de urgenţă, duminică, de către un coechipier, care a venit special de acasă pentru această intervenţie chirurgicală.

Din fericire, operaţia a reuşit, fără nicio problemă. Se pare că ne-am cam luat cu vorba şi am uitat să vorbim mai departe despre operaţi(un)ile desfăşurate în continuare pe „câmpul de luptă”. Rămăsesem la alcătuirea celei de a doua grupe.

Deci, din grupă, au mai făcut parte: BarcaRoma Sibiu, echipa “finanţiştilor” din urbea lui Klaus, o „inginerie financiară” rezultată din combinaţia echipelor Barca (Barcelona) şi Roma, echipe ai căror suporteri înflăcăraţi sunt alcătuitorii teamului mai sus-amintit, Vulturii  (cam pleşuvi unii dintre ei!) Bazoş, precum şi vecinii noştri români din Banatul Sârbesc, din Sân-Mihai (Lokve).

După ce s-au luat în balon reciproc (meciuruile s-au desfăşurat în paralel, în cele două baloane cu care este dotată baza  “Patriot”) cele mai bune s-au dovedit a fi participantele din Arad şi Suceava, calificate în „finala mare”, precum şi Caransebeş şi Bazoş, „finala mică” (toate meciurile au durat o repriză de 20 de minute fiecare, echipele fiind formate din şase jucători de câmp, plus un portar). Câştigătoarea finalei mici a fost Vulturii Bazoş, care a luat faţa “gugulanilor” de la Era Club, cu 2-1.

Finala mare chiar a fost una mare, care a avut cam tot ceea ce trebuie să aibă o finală foarte frumoasă: spectacol total, angajament aşijderea, suspans, departajare în urma executării loviturilor de departajare. La finalul partidei tabela indica un rezultat de egalitate, 1-1, iar după „loteria penaltyurilor”, 4-2 în favoarea “ortopezilor” arădeni, a căror echipă a stat mai bine pe picioare (firesc, nu?), reuşind să zguduie fortăreaţa plăieşilor suceveni de la Florconstruct.

Festivitatea de premiere a avut loc la Cercul Militar Lugoj, unde organizatorii, “Amicii Veseli”, au oferit următoarele premii: cupe pline cu respect (de aceeaşi mărime) tuturor echipelor participante, diplome foarte frumoase, calendare de perete cu poze ale echipelor participante la ediţia a V-a;

– Titlul de Old boys 2018 (încă) în activitate lui Dan Avram, Era Club Caransebeş, 64 de ani (în realitate arată mult mai bine, a 63 de ani şi jumătate);

Golgeterul ediţiei, Ovidiu Moraru – Ortopedia Arad, 7 goluri marcate;

Cel mai tehnic jucător, Vasile Florea – Florconstruct Suceava;

Cel mai bun portar, Vlad Hancescu – Florconstruct Suceava (probabil şi pentru faptul că a ratat primul penalty din cele trei);

Premiul “Câştigătorul Reprizei a III-a” (un premiu inedit, oferit de organizatori pentru atitudinea avută pe tot parcursul reprizei a III-a, cea mai lungă cea mai grea, dar şi cea mai plăcută, de socializare) a revenit echipei BarcaRoma Sibiu.  Au mai fost acordate şi binemeritate premii celor cinci arbitri, Gabriel Gloşie, Vlad Boicu, Elvis Nanu, Adrian Miron, Ion Copaci, brigadă de nota 10, imparţială, care nu a trebuit să se folosească de arbitrul video, la nicio fază.

Au mai fost premiate frumoasele fete care i-au servit pe fiecare dintre oaspeți cu tradiţionala pâine cu sare. E vorba de: Rowenta Popescu, Antonia şi Roberta Neagu, Denisa Birău, Roberta Ciucure. Nu au fost uiaţi nici soliştii Ramona Ilieş Drăgan, Costel Bambu, dar nici instrumentiştii formaţei conduse de fraţii Silviu şi Ovidiu Drăgan, Toşa Petrovici, Ionică Hoba, Loredana Pizmaş.

Creierul şi inima oragnizatorilor, Constantin Goloşie, ţine să mulţumească patronului Bazei Patriot, firmei Asexpress, sponsorul principal al acestei acţiuni, şi tuturor celor omişi, implicați trup şi suflet în reuşita acestui eveniment sportiv, în urma căruia au fost mai mulţi câştigători: dragostea pentru mişcare, prietenia, respectul reciproc, socializarea şi… multe altele.

Voi reveni cu declaraţiile după meci ale unora dintre reprezentanţii participanţilor şi loturile echipelor premiate.

Mircea ANGHEL

  

 

Despre admin 6629 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.