În loc de editorial

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Virgil Turcan a fost primul primar ales al municipiului Lugoj de după Revoluția din decembrie 1989 și aproape toți lugojenii știu că a stat în fruntea administrației locale până în anul 1996, când a devenit director la Filiala Lugoj a BancPost.

Puțini știu însă că ziarul Lugojul, care l-a promovat în alegeri și care a fost redactat la început în casa Bărbulescu, de către o echipă condusă de Virgil Turcan însuși, nu a beneficiat de niciun sprijin din partea celui ales în fruntea orașului, nici măcar de un sediu de redacție, pe motiv că se creează un precedent. Acest fapt nu i-a împiedicat însă pe unii cârcotași să acuze publicația la care lucram în acea perioadă că este ziarul lui Turcan.

Apoi a fost ales primar Marius Martinescu, care, deși era făgețean prin naștere, ca și mine, nu a favorizat cu nimic nici ziarul Lugojul, nici Actualitatea, la care am continuat toți cei de la Lugojul. Nici acest fapt nu i-a împiedicat însă pe cârcotași să ne acuze că suntem ziarul lui Martinescu.

După 12 ani, a fost ales primar Francisc Boldea, care nu a favorizat deloc Actualitatea, dimpotrivă, dar nici asta nu i-a împiedicat pe cârcotași să ne acuze că suntem ziarul lui Boldea. După alți 12 ani, iată că avem un nou primar, în persoana lui Claudiu Alexandru Buciu.

Sperând să nu fim acuzați de acum încolo că suntem ziarul lui Buciu, vă reamintim că suntem ziarul lugojenilor, al celor ce l-au ales pe Turcan, al celor ce l-au ales pe Martinescu, al celor ce l-au ales pe Boldea și al celor ce l-au ales pe Buciu.

Nicolae SILADE

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.