În drum spre Germania, șapte afgani au nimerit la Sudriaș

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Locuitorii din Sudriaș au avut parte de o surpriză, marți dimineață. Oamenii au observat un grup de șapte persoane cu bagaje, care nu vorbeau deloc românește, informează lugojinfo.ro. Cei șapte au bătut pe la porțile oamenilor încercând disperați să găsească un vorbitor de limba engleză care să le explice unde sunt, însă nu au avut succes.

Un localnic i-a trimis la primărie, iar primarul a reușit să înțeleagă cine sunt și ce caută. Cei șapte i-au spus edilului că sunt din Afganistan. Auzind că până la granița mai au peste o sută de kilometri, migranții au cerut să fie ajutați cu un taxi, însă niciun transportator nu s-a încumetat să îi transporte de frică să nu fie acuzați de trafic de migranți.

Într-un final, afganii au fost abordați și de polițiști, care au aflat că aceștia au plecat dintr-un centru de refugiați din București și voiau să ajungă în Germania, dar au ajuns la Susani cu trenul, după ce un individ le-ar fi spus că au ajuns la frontieră și trebuie să coboare.

Pentru că străinii se pot deplasa liber pe tot teritoriul țării în baza unor documente emise de Inspectoratul General pentru Imigrări, oamenii au fost lăsăți sa se descurce cum pot, astfel că au plecat pe jos spre drumul național care leagă Lugojul de Deva.

(P. M.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.