În deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, Teatrul Basca prezintă musicalul Zambara Kabarett

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Teatrul Basca anunță o nouă premieră. În weekendul oficial de deschidere a Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii, Teatrul Basca a pregătit premiera spectacolului Zambara Kabarett, în 19 februarie de la ora 19.00. Un musical original, pe un text scris de dramaturgul Andrei Ursu.

Spectacolul regizat de Ana Maria Ursu este un cabaret social, modern, care abordează subiecte actuale dintr-un loc bine cunoscut de public, orașul Zambara. Povestea spectacolului, spusă cu umor şi ironie, abordează teme serioase legate de abuzuri, sisteme de control, probleme sociale şi dileme existenţiale într-un context urban, complet racordat la lumea secolului XXI, într-un oraş ce se pregăteşte să devină Capitală Europeană a Culturii, în România.

Zambara Kabarett este spectacolul în care ne-am provocat cel mai mult, în primul rând ca artiști și apoi ca producători. Ne-am jucat cu diverse forme artistice, am îmbinat clasicul cabaret cu dansul contemporan, teatrul cu muzica live și muzica cu textul. Poveștile din spectacol sunt și reale și feminine, dar par fantastice pentru că sunt puse în lumini colorate și costume frumoase. Este o declarație de dragoste față de Zambara, un oraș stratificat emotional, aglomerat, pe alocuri gălăgios dar care și inspiră.”

(Ana Maria Ursu – regizoarea spectacolului)

Muzica din spectacol a fost special compusă, și va fi interpretată live de trupa Blazzaj, iar distribuția le numără pe actrițele: Larisa Belcea, Dana Borteanu, Cristina Rotaru, Ana Indricău, Andra Ioanaș, Jacqueline Kohl, Alina Mihocaș, Jasmina Mitrici. Coregrafia e semnată de Viktoriia Medviedieva din Ucraina, care a devenit parte din echipa teatrului Basca de la finalul anului trecut, scenografia de Lia Pfeiffer, grafica îi aparține lui Dan Ungureanu iar costumele sunt realizate de Elena Mazăre.

Numele spectacolului este inspirat din istoria locală, respectiv deformarea numelui de la Zurobara, la Zambara, a unei fortificații aflate pe teritoriul orașului Timișoara acum mai bine de 200 de ani.

Trailerul spectacolului poate fi vizionat AICI.

Zambara Kabarett e o declaraţie despre un oraş real. Unul care se caută prin oglindă, mirându-se de ceea ce se găseşte a fi.

Adică viu.

Biletele pentru premiera din 19 februarie sunt epuizate, dar publicul este invitat la reprezentația din 20 martie. Mai multe detalii despre spectacol se găsesc pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

Spectacolul produs de Teatrul Basca face parte din programul Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.