În căutarea liniștii pierdute. Lotus Mellow – Lounge & Camping, paradisul din Valea Lungă, vă oferă adăpost și o masă inedită

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan TIMARU

Adriana Olariu din Valea Lungă și-a transformat casa și grădina într-o oază de liniște și meditație. Lotus Mellow – Lounge & Camping este locul unde vizitatorul își poate găsi liniștea și echilibrul interior. Însuși numele acestui loc mirific face aluzie la floarea de lotus care în timpul nopții duce o viață cu totul diferită. Planta se închide seara și trage floarea în apă pe tot parcursul nopții pentru a reveni a doua zi proaspătă la suprafață.

În hinduism, simbolistica lotusului este puțin diferită. Liderii religioși hinduși au privit floarea ca simbol al păcii și eternității. Astfel, florile de lotus alb sunt de regulă întâlnite sub picioarele zeităților. Brahma, zeul creației, apare dintr-un lotus. Simbolul purității provine de la rădăcinile lotusului care se află în adâncurile mlăștinoase ale lacurilor, în contrast cu floarea care se des-chide și rămâne imaculată la suprafața apei.

În budism, semnificația florii de lotus are mai multe înțelesuri, unele dintre ele specifice acestei religii. Mai precis, lotusul budist reprezintă: răbdare, puritate, misticism, legătură spirituală, iubire și compasiune, vindecarea de suferință. Pentru a înțelege mai bine proiectul Lotus Mellow am stat de vorbă cu Adriana Olariu, proprietara campingului.

„Proiectul Lotus Mellow reprezintă exprimarea sufletului și a valorilor spirituale. Aici sunt bineveniți toți cei care caută liniște, relaxare și doresc să se regăsească prin lecturi unice. Punem la dispoziție cărți din literatura vedică, foarte puțin cunoscută publicului larg, gustări și dulciuri deosebite. Acest concept a fost gândit de fiica mea, Iris, care de fapt este și sufletul proiectului Lotus Mellow (în traducere însemnând dulceața florii de lotus).

Se dorește a fi o oază de liniște, un centru cultural și un loc al copilăriei și bucuriei. Aici nu există prețuri, ci funcționează pe donații. Fiecare donează atât cât simte și cât își permite. Locul este deschis între orele 10:00 si 22:00 pentru Lounge și non-stop pentru Camping.

Câteodată simțim nevoia să evadăm din rutină sau poate din agitație. Să fugim departe de lumea dezlănțuită și să ne ascundem într-un colț liniștit. Sau poate dorim să des-coperim cărți unice și să le citim pe nerăsuflate, relaxați într-un hamac. Indiferent care este motivul, Lotus Mellow este locul perfect. Pe lângă cărțile de calitate, vă așteptăm cu cafea, limonadă, ceai, gustări, dulciuri pentru copii, muzică de relaxare și 2.000 mp spațiu verde de care vă puteți bucura. NU se servesc băuturi alcoolice! Mâncarea este vegetariană și este achiziționată de la restaurantul timișorean Radha Cuisine. Nu există prețuri pentru ceea ce consumați. Conceptul „Lotus Mellow” funcționează din donații. Așa că rămâne la aprecierea fiecăruia cu cât vrea să contribuie la acest proiect.

Floarea de lotus este strâns legată de hinduism, budism și practicile religioase din Egiptul antic. Pentru vechii egipteni, floarea de lotus reprezenta, de asemenea, un simbol, lucru care se vede în picturile și sculpturile rămase mărturie pe pereții templelor și mormintelor. Cercetătorii consideră că egiptenii au văzut lotusul ca pe un simbol al renașterii, deoarece floarea se scufundă noaptea și iese din nou la lumină dimineața. În budism, semnificația florii de lotus are mai multe înțelesuri, unele dintre ele specifice acestei religii. Mai precis, lotusul budist reprezintă: răbdare, puritate, misticism, legătură spirituală, iubire si compasiune, vindecarea de suferință.

Dacă simțiți nevoia să evadați din rutină și să vă regăsiți liniștea și echilibrul interior, nu ezitați să ne vizitați. Dacă doriți să vă ascundeți de lume într-un colț liniștit și să descoperiți cărți unice pe care să le citiți pe nerăsuflate, relaxați într-un hamac, atunci veniți la Lotus Mellow pentru că aici este locul perfect.

Unde ne găsiți? În satul Valea Lungă Română, nr. 57, Județul Timiș.

Ce oferim? Gustări vegetariene, cornulețe cu gem, dulciuri cu cocos, ciocolată de casă, covrigei, limonadă de frăguțe, ceai de tei cu lămâie și mult spațiu verde, unde vă puteți bucura de liniștea satului românesc.

Cât costă? Conceptul Lotus funcționează pe donațiile musafirilor. Nota de plată lipsește. Dvs. apreciați valoarea celor oferite.

Unde? În satul Valea Lungă Română, nr. 57”

Este lesne de înțeles că la Lotus Mellow – Lounge & Camping din Valea Lungă se promovează școala vedică, cultura vedică, o cultură veche, o cultură filozofică, o cultură de dezvoltare personală, pentru oameni aflați în căutarea personalității, o altfel de abordare decât cea ortodoxă sau catolică sau ce se mai găsește pe plaiul mioritic. Cultura vedică provine din India  și a pătruns în Europa prin anul 1970. Este în principiu o cultură filozofică, dar care cuprinde și aspecte economice, psihologice, sociale, mistice. Vedele sunt o culegere de texte originare din Vechea Indie. Sunt cele mai vechi scripturi ale hinduismului. În prezent, textele vedice sunt venerate de hindușii din întreaga lume. Versurile lor sunt recitate în cadrul rugăciunilor și slujbelor religioase. În timpurile moderne, studiile vedice sunt cruciale în ceea ce privește înțelegerea lingvisticii indo-europene, precum și a istoriei Indiei antice. Iată un motiv în plus de a vizita Lotus Mellow – Lounge & Camping din Valea Lungă și de a pătrunde în misterioasa cultură vedică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.