Imagini din dosarele polițiilor secrete

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR), în parteneriat cu Memorialul Revoluției din Timișoara, vă invită la finisajul expoziției Credință. Încredere. Clandestinitate: Imagini din dosarele polițiilor secrete”, organizat în cadrul proiectului cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

Vor lua cuvântul: Rado Gino – președinte al Asociaţiei Memorialul Revoluţiei, Alexandru Groza – manager al Muzeului Ororilor Comunismului în România și Smaranda Vultur –scriitoare. Tot cu ocazia finisajului va avea loc si festivitatea de premiere a tinerilor artiști care vor contribui la expoziția permanentă a Memorialului Revoluției din Timișoara.

Expoziția a fost realizată de către un colectiv internațional de cercetători sub coordonarea investigatorului principal, James Kapalo, reputat cercetător și profesor universitar de la Universitatea Cork din Irlanda. Echipa de cercetători a proiectului este formată din: Anca Sincan, Kinga Podevak, Agnes Hesz, Iuliana Cindrea, Tatiana Vagramenko, Dummitru Lisnic, Igor Casu Eforturile lor au beneficiat de sprijinul curatoarei Gabriela Nicolescu.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.