Idei inedite pentru decorarea pereților din dormitor

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/lastra-autograph-bubble-onyx-polisata-2-cm

Pereții dormitorului pot avea un efect deosebit asupra stării tale de relaxare și de liniște, în funcție de modul în care decizi să îi amenajezi. Dormitoarele păstrează în general o idee cât mai simplistă, cu mobilier puțin și cu elemente decorative care să constituie strictul necesar. Dacă ești pe cale să îți amenajezi dormitorul și vrei să afli cum îți poți decora pereții acestei camere, iată câteva recomandări pe care ai putea să le ai în vedere.

Folosește tapet pentru un aspect unitar

Dacă vrei ca dormitorul tău să emane căldură, nu doar într-un sens figurat, atunci ar trebui să știi că tapetul este unul dintre materialele care au o capacitate foarte mare de izolare la nivel termic. Firește, gradul de izolare nu va fi la fel ca în cazul unei izolații cu materiale specializate, însă folosirea tapetului face parte din cele mai bune idei de amenajare și decorare pentru care poți opta.

Dincolo de căldura reținută, tapetul îți oferă și posibilitatea de a te bucura de suprafețe estetice și elegante, unitare din punct de vedere al modelului și al culorii, iar acest lucru poate fi odihnitor pentru tine, mai ales că vorbim despre dormitor, adică exact camera destinată relaxării. Tapetul este o acoperire deosebit de estetică, pe care o poți folosi indiferent de tipul stilului pentru care optezi, având și o rezistență foarte bună în timp.

Folosește tablouri și arta modernă

Tablourile s-au schimbat foarte mult în ultimii ani, iar arta în sine are influențe moderne, total diferite de ceea ce cunoșteam până acum. În prezent, poți folosi rame colorate și imagini abstracte, care nu trebuie neapărat să identifice un anumit obiect ci mai mult o trăire. Poți de asemenea să optezi pentru diferite modele de stickere de perete, cu diferite mesaje, care să creeze și o atmosferă amuzantă în interiorul dormitorului tău.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/kyt0PkBSCNQ

Dormitorul este o cameră în care se pune un foarte mare accent pe latura senzorială, drept pentru care poate fi util să exploatezi aceste resurse moderne și să le folosești pentru a-ți crea un spațiu odihnitor, frumos decorat în ciuda faptului că în general acesta nu este marcat de vizite ale invitaților.

Folosește pereți individualii vopsiți

O adevărată tendință la nivel de amenajare a dormitoarelor moderne este aceea care aduce în discuție vopsirea unuia dintre pereții dormitorului. Poți opta pentru mozaicuri de culori sau pentru doar câteva nuanțe, poți folosi forme geometrice sau diverse teme pline de fantezie, poți crea tot ce vrei să îți creezi, cu mențiunea că nu trebuie să depășești suprafața unui perete.

Ca și în cazul stilului industrial, acolo unde peretele individual de cărămidă este adevărată vedetă, în cazul dormitoarelor un perete colorat poate fi exact ceea ce îți lipsește pentru a da viață dormitorului tău. Alege o cromatică potrivită cu restul camerei, modelele și apucă-te de treabă, pentru că în final vei vedea că merită pe deplin să depășești barierele conformității în ceea ce privește amenajarea la nivel de dormitor.

Decorațiuni din licheni stabilizați

Dacă vrei ca dormitorul tău să primească atingerea magică a naturii, nu trebuie să depui prea mari eforturi în acest sens. Decorațiunile pe bază de licheni stabilizați sunt o soluție optimă de amenajare, un plus de verde într-o cameră de odihnă și un strop de natură într-un ansamblu format în cea mai mare parte din beton și armătură.

Indiferent de soluția aleasă, nu uita să ai în vedere și tendințele moderne, să le studiezi și să îți îmbunătățești în mod constant felul în care arată dormitorul, pentru că în definitiv aceste tendințe se schimbă, sunt vii, exact așa cum este și casa ta și dormitorul tău.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.