Hramul Bisericii Ucrainene Sfântul Volodemer a fost sărbătorit cu mai puţin fast

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

A devenit deja o tradiţie ca, în ultima duminică a lunii iulie, să fie sărbătorit Hramul Bisericii „Sf. Volodemer” din Lugoj. Aşa s-a întâmplat şi în acest an, duminică, 28 iulie.

Adevăraţii credincioşi ucraineni din Lugoj şi din zona Lugojului, în mod special, dar şi din alte părţi, au venit, în pofida caniculei de afară, foarte frumos îmbrăcaţi în impecabile costume populare, de o frumuseţe şi un colorit fascinante, la prăznuirea Hramului Bisericii Protopopiale „Sfântul Volodemer” din Lugoj.

Ceremonia a debutat la ora 9, iar întreg serviciul religios a fost oficiat în limbile ucraineană şi română, de un către sobor de preoţi, printre care P. On. Ilie Albiciuc, protopopul ortodox ucrainean de Lugoj, preot militar al Garnizoanei Lugoj, Emanuel Gafiţa, pecum şi alţi preoţi ucraineni, care slujesc la bisericile ucrainene din zona Lugoj, dar nu numai. Spre deosebire de alţi ani, spre surpinderea mea, participarea a fost una mai modestă, atât în ceea ce-i priveşte pe enoriaşi, cât şi pe oficialităţi. Dacă vă spun că printre participanţi i-am zărit doar pe fostul deputat Sorin Stragea şi pe col. Ioan Teca, comandantul Garnizoanei Lugoj şi… cam atât, mă credeţi?

Ceremonia a luat sfârşit prin înconjurul bisericii, după care, cu toţii, au participat la o agapă creştinească.

Mircea ANGHEL

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.