Honeywell a lansat al treilea laborator din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Universitatea Politehnica Timisoara (UPT) si Honeywell (NYSE:HON), o companie din top Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, vor inaugura în cadrul Universității Politehnice din Timișoara (UPT) un laborator care va deservi aproximativ 600 de studenți de la specializarea Automatică si Calculatoare. Investiția facută în acest laborator va permite studenților să-și dezvolte abilitățile tehnice și să fie pregătiți pentru viitoa-rele cariere.
Laboratorul Honeywell din cadrul UTP permite studenților să descopere ultimele tehnologii din domeniu, incluzând echipamente electrice (analizoare logice), infrastructura IT (18 computere si monitoare), precum si mobilierul necesar.

Noul laborator va fi folosit de peste 600 de studenți de la ciclul de licență și cel de master pentru dobândirea de noțiuni de bază, deprinderi și com-petențe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza și implementarea de circuite digitale utilizând limbaje de descriere hardware – VHDL.
Colaborarea dintre Honeywell și Universitatea Politehnica din Timișoara nu se rezumă doar la amenajarea acestui laborator.

Parteneriatul compa-niei cu instituția de învățământ a de-marat în anul 2015 când Honeywell a sponsorizat amenajarea unui laborator în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Infor-maționale, la această investiție adău-gându-se laboratorul inaugurat în iunie anul acesta, la facultatea de Electrotehnică si Electroenergetică, programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Ti-mișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, precum și organizarea unei vizite la Timișoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice și a stat de vorbă cu studenții UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.

Laboratorul a fost finanțat de Ho-neywell Hometown Solutions (HHS), programul de responsabilitate socială al companiei Honeywell, care se con-centrează pe cinci zone: Educație în Știință și Matematică, Siguranța și Securitatea Familiei, Case și Adă-posturi, Habitat și Conservare și Ajutor Umanitar. Împreună cu instituții publice și organizații non-profit, Ho-neywell a creat programe relevante pentru sprijinirea comunităților pe care le deservește.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.