Hercules Maraton 2017, Băile Herculane

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

“Hercules Maraton”, competiție ajunsă la ediția a VII-a, este o cursă de maraton montan ce se desfășoară pe Valea Cernei, în 21 octombrie 2017.

Traseul include poteci turistice, ciobănești, drumuri forestiere și drumuri de căruță de-ale localnicilor, făcând ocolul Arjanei, cel mai pitoresc vârf din Munții Cernei (1512 m). Startul și sosirea sunt în Valea Cernei, traseul ce traversează de două ori creasta Munțiilor Cernei, ajunge dincolo de creastă, în satul Bogaltin, străbate împrejurimile pitorești ale cătunelor de munte: Dobraia, Poiana Lungă, Inelet, Cracul Mare, Prisacina, oferind panorame deosebite asupra vaii Cernei, a abrupturilor calcaroase ale Munțiilor Mehedinți, și ale impresionantei despicături a Cheilor Prisacinei.

Traseul are o lungime de 44.5 km și peste 2300 m diferență de nivel, fiind marcat cu marcaj turistic: punct roșu și punct galben. În zonele unde marcajul nu a putut fi aplicat (zone de pajiște, tufe), traseul va fi balizat corespunzător de către organizatori, astfel încât să nu existe probleme de orientare. Startul se va da pe Valea Cernei, la 11 km în amonte de Băile Herculane, de pe podul de beton de la coada lacului de acumulare Prisaca, situat pe Cerna.

Semi-maratonul se desfășoară prin zonele pitorești ale catunelor Inelet, Cracul Mare, Prisacina și Dobraia, cu panorame deosebite asupra Văii Cernei, Munțiilor Mehedinți și abrupturilor stâncoase ale Cheilor Prisacinei. Traseul are o lungime de 21.4 km și 1100 m diferență de nivel, și se desfășoară pe asfalt, drumuri forestiere, drumuri de caruță de-ale localnicilor și poteci montane. Este alergabil în proporție de 90%, existând o porțiune de 2 km urcare, mai pieptișă, pe potecă, prin pădure.

 

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.