Harta Revoluției e disponibilă pe www.gistm.ro/revoluție

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O aplicație interactivă cu date, fotografii, interviuri, care să documenteze momentul istoric Decembrie 1989

Proiectul reMIND MAPPING 89, inițiativa unui ONG timișorean specializat în hărți interactive, dezvoltă de mai bine de 2 ani o arhivă de memorie vie a momentului istoric Revoluția Română din Decembrie 1989.

Această arhivă se prezintă azi sub forma unei hărți cu acces liber pe www.gistm.ro/revolutie. Ea conține date despre arestările de la Revoluție în Timișoara, fotografii, interviuri scrise și interviuri video cu peste 50 de participanți direcți la Revoluție în Timișoara, București și alte câteva orașe din țară.

Proiectul se mândrește cu faptul că a fost gândit și realizat cu și pentru tineri. Până în prezent au fost implicați în activitățile proiectului peste 60 de liceeni, coordonați de un mic grup de specialiști. Liceenii au realizat toate interviurile din harta interactivă (care, puse cap la cap, înseamnă aproape 48 de ore de filmare brută). Participarea lor în acest proiect le-a prilejuit întâlnirea nemijlocită cu oameni care le pot fi modele reale de eroism, demnitate, forță spirituală, oameni care au strigat LIBERTATE in decembrie 1989.

Dar ce este libertatea? Ce este adevărata libertate?

Ca să răspundă la această întrebare, câteva echipe de liceeni au realizat din interviuri filme documentare de scurt-metraj. Sunt montaje pline de EMOȚIE personală, care spun ADEVĂRUL, care CONDAMNĂ sau care VINDECĂ. Important și impresionant e modul în care toate reușesc să aducă la lumină, prin povestea pe care o spun, cel mai prețios bun al omului: sufletul lui.

Toate materialele realizate în acest proiect pot fi vizionate pe www.gistm.ro/revolutie, pe conturile de FB sau Instagram reMIND MAPPING 89.

Prin amabilitatea Fundației Casa Paleologu, elevii participanți în realizarea montajelor vor primi burse integrale prin care să aibă acces la cursurile organizate în următoare perioadă.
Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.