Haos pe străzile din Lugoj. Primăria a modificat modificarea, șoferii nu mai știu cum să circule

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

E haos pe străzile din Lugoj după ce primăria a modificat modificarea făcută cu doar o săptămână înainte. După ce mai multe limitatoare de viteză au fost îndepărtate de pe străzi, pentru că „și-au îndeplinit scopul”, lugojenii s-au trezit într-o dimineață cu mai multe semne de Interzis pe străzi.

Mai exact, aceștia nu mai pot intra de pe strada Timișorii pe Astalaș și respectiv Pincio Pop.După doar o săptămână, administrația locală a dat jos semnul de la intrarea de pe strada Pincio Pop. De „vină” pentru schimbarea schimbării ar fi, chipurile, oamenii de pe străzile din Micro IV, care s-au revoltat pentru că nu mai puteau intra în cartier și respectiv spre casele lor decât după un ocol anevoios.

Lugojenii au criticat și afișarea semnului de Interzis pe Astalaș, dinspre strada Timișorii. Primăria a anunțat că se va menține accesul interzis pe strada Astalaș, dinspre strada Timișoarei, cel puțin în următoarea perioadă.

Disputa pe această temă a început chiar în ziua când s-a pus în aplicare hotărârea de sistematizare a traficului rutier.

Miercuri, 26 oct., 11:16, USR Lugoj nota pe Facebook: 

Astalaș, sens unic, un proiect care poate fi bun, dar e realizat prost

„În aceasta dimineață, lugojenii au avut de întâmpinat dificultăți în trafic din pricina instituirii sensului unic de la începutul străzii Astalaș. Vina nu este a cetățenilor. Vina este a administrației care nu s-a ocupat corespunzător de această situație. În momentul de față, noi am identificat cel puțin 3 indicatoare care lipsesc:

1. Indicator cu obligatoriu la dreapta pe str.Nera (intersecția cu str.Astalaș).

2. Indicator cu obligatoriu la stânga pe str.Astalaș (intersecția cu ieșirea din cartierul/parcare micro 3).

3. Indicator sens unic pe str. Astalaș (intersecția cu str.Ceahlăului). De asemenea, se putea realiza un indicator clar de interzis la începutul străzii Astalaș – O barieră temporară de maxim 1 m cu semnul interzis pe partea dreaptă a străzii, în așa măsură încât să nu fie necesară prezența permanentă a poliției locale.

Comisia de circulație ar trebui să realizeze un studiu în următoarele zile, prin care să pună în balanță avantajele și dezavantajele acestei măsuri, întrucât lucrurile se pot complica pe str. Ceahlăului, datorită un flux mai mare de trafic care va traversa cartierul începând de astăzi.

Concluzia este una simplă: lugojenii nu au nevoie de experimente, ci au nevoie de proiecte bine implementate care să nu îi pună în dificultate.

Proiectele făcute cu jumătăți de măsură trebuie să dispară!

Noroc că școlile, împreună cu Școala Gimnazială Nr.2, sunt în vacanță, fiindcă altfel, am fi întâmpinat o serie de alte probleme. Se poate mai bine, a precizat USR Lugoj.

Replica a venit după doar două ore și ceva, din partea interimarilor, prin vocea consilierului cu statut personal de „fost primar ales și demis și încă în exercițiu”, deci în timpul serviciului, semn că în Primărie se lucrează la greu și nu se face politică, ci doar administrație. Da, administrație, pentru că acela care gestionează o pagină de facebook se numește administrator. A

șadar, miercuri, 26 oct., la ora 13:29, Buciu Alexandru Claudiu a scris: 

Suntem responsabili! Chiar dacă unii suferă de habarnism

„O formațiune politică locală (afectată de febra unor presupuse alegeri) […] se trezește să critice măsurile luate, exclusiv în cheie politico-electorală. […] Menționăm că decizia Comisiei de circulație a fost luată inclusiv cu acordul reprezentantului acestei formațiuni politice (membru al Comisiei), deci inclusiv cu acordul acestei formațiuni, exprimat implicit prin reprezentantul său. Mai mult, acesta s-a arătat încântat de măsura propusă. Și nu vorbim despre un amator ci despre un consilier local al acestei formațiuni politice, care are expertiză în domeniu. Habarnismul acestor politicieni orbiți de spectrul puterii și nu mânați de interesul public, i-a făcut inclusiv să propună amplasarea de bariere pe drumurile publice! Lucru total interzis de legislația în vigoare. Am fi luat în calcul „sugestiile” făcute, dacă aveau măcar un minim suport rațional. Din păcate au dat dovadă doar de superficialitate și habarnism. Ne așteptăm să auzim de la acești habarniști că ar fi bine să nu mai facem nimic în oraș pentru că i-ar împiedica pe dânșii să ajungă la mult visata „putere”. […] În materialul publicat, această formațiune politică ne sugerează să facem un studiu de trafic. […] Noi nu risipim banii lugojenilor pe studii și analize pe care le putem face corect, cu colegii din primărie, ori cu specialiștii din Poliția Națională care fac parte, la rândul lor, din Comisia de circulație. Îi asigurăm pe lugojeni că măsurile luate sunt atent gândite și corect implementate. Acceptăm orice sugestii (subl. red.) pentru îmbunătățirea oricărei măsuri luate, însă nu acceptăm (subl. red.) opinii care au la bază exclusiv interese politice”.

În concluzie, după modificarea modificării și schimbarea schimbării, credem că disputa asta trebuia să fie inclusă în cadrul Festivalului Podul de Fier, spre a-l mai anima nițel.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.