Guvern de două parale, salarii tanga și prețuri în erecție [Un editorial de Dan Timaru]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Spirala sărăciei se înșurubează vertiginos în rândul populației, în timp ce guvernanții nu găsesc soluții viabile pentru stăvilirea ei. Incompetența  celor care conduc destinele noastre este vizibilă, așa că, oricât de optimist ai fi, viitorul nu arată prea bine. Acești aleși ai neamului au instaurat epoca salariilor tanga și a prețurilor în erecție.

În fiecare zi, dumnealor, guvernanții, mai scotocesc în visteria aproape goală și mai scot câte un bănuț ca să compenseze prețurile la carburanți și la alte sărăcii pentru a potoli mânia proletară. Praf în ochi și joc de glezne cu iz electoral. Mâine-poimâine ne cheamă ăștia la urne și trebuie să știm unde punem ștampila.

Avem un guvern de două parale.  Și, pentru că a venit vorba de parale, se zvonește că adevăratul curs valutar al monedei euro ar fi de peste 6 lei, dar că BNR-ul îl menține deocamdată artificial la o altă paritate.

Să vezi, frățicule, ce veselie va fi când Isărescu nu-l va mai putea ține în frâu și îi va da dru-mul pe plai. Trebuie să ne pregătim de marea alergătură prin groapa cu lei. Asta ne va încăl-zi cu siguranță la iarna care vine.

Desigur că sfaturile primite de la luminații politicieni din Parlamentul Europei le vom respecta cu sfințenie. Un fost deputat român salută teza consumului de insecte și profețește apariția, în viitor, a unei bucătării dedicate preparării gîndacilor și restaurante tip fast-food pentru asemenea alimente.

„Măsura UE privind insectele se va dovedi una dintre cele mai eficiente și responsabile din istorie”, susține fostul parlamentar, pentru că, zice tot el,  „ingredientele din insecte, în combinație cu ingrediente clasice, vor genera produse de succes, o bucătărie specifică, lanțuri fast-food”.

De acord, dar cu o singură condiție: insecte și râme să se servească doar la restaurantul de la Casa Poporului. În rest, ne pregătim temeinic și cu înalt simț civic. Se întocmesc  liste pe scara fiecărui bloc cu perechile de la  dușul în doi. Ideal ar fi să facem duș îmbrăcați ca să ne spălăm cu această ocazie și hainele.

Pe timpul iernii poate se va decreta și sexul în grup care ar încălzi și mai bine națiunea. Pornirea centralei de apartament va fi un adevărat act de curaj, dar neînfricatul nostru popor, un fel de Prâslea cel voinic și gazele de aur, născut din spuma laptelui de import, va învinge și de astă dată!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.