Gunoaiele Retimului sau ale Salprestului?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mormane de gunoaie, la Lugoj, la câteva zile după după închiderea Salprestului și înființarea noului serviciu de curățenie al primăriei

La câteva zile după anunțul oficial că primăria a închis definitiv Salprestul și a deschis un serviciu propriu de curățenie a orașului, cu 20 de angajați, rețelele de socializare au fost inundate de imagini din Lugoj cu mormane de gunoaie. Fotografiile sunt din tot orașul, mai ales de pe malurile Timișului, dar și din cartiere.

În pozele realizate de către lugojeni se pot observa adevărate focare de infecție răspândite în tot orașul. Gunoaiele au fost nu de mult aruncate la voia întâmplării, lugojenii spunând că observă zi de zi cum unii dintre locuitorii orașului aruncă gunoiul unde nu ar trebui. Primăria promitea acum câteva zile că gunoaiele vor dispărea de pe suprafața orașului. „Începând de astăzi am început să cumpărăm mături, lopeți, europubele. Activitatea se va desfășura de la orele 7 la orele 15, zilnic. De azi încolo tot se mătură, se va schimba radical, pentru că nu plătim o activitate care nu poate fi controlată. Acum poate să fie controlată în fiecare zi”,

a declarat pe 17 ianuarie primarul Francisc Boldea pentru Lugojeanul.ro.

Situația este la fel și în cartierele de blocuri, acolo unde gunoaiele nestrânse dau pe afară din pubele. Deocamdată administrația locală nu a anunțat modul în care va funcționa noul serviciu al primăriei, dacă acesta își va mai recupera sau nu clădirile și dacă va mai curăța vreodată Lugojul de deșeuri.

Adevărul este că Retim nu își face treaba, cum o făcea odinioară Salprestul. Mormane de gunoaie se înalță zilnic în jurul pubelelor, mai cu seamă în microraionae, unde cetățenii se plâng că Retim nu ridică gunoiul decât o dată pe săptămână, alteori chiar și mai rar.

Alina OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.