Grevă la spital. Angajații cer o „creștere reală a veniturilor”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 3 aprilie 2024, în intervalul orar 12:00–13:00, sindicatele afiliate Federației „Solidaritatea Sanitară” au organizat  o grevă de avertisment în unitățile sanitare publice.

La această acțiune de protest au participat membri de sindicat și alți angajați din spitalul din Lugoj, care au semnat pentru grevă pe listele sindicatelor „Solidaritatea Sanitară”.

„Această acțiune de protest exprimă susținerea participanților pentru revendicările legitime ale angajaților din sănătate, cele mai importante solicitări vizând creșterea veniturilor salariale reale, indexarea veniturilor salariale cu nivelul inflației, recompensa echitabilă pentru participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale și desfășurarea activității în diferite condiții de muncă, eliminarea gravelor inechități salariale, accentuate prin ultimul act normativ în domeniul salarizării (OUG nr. 19/2024). Greva de avertisment este parte a grevei îndreptată împotriva politicilor economice și sociale ale Guvernului, acesta fiind declanșată de Federația „Solidaritatea Sanitară” pe fondul refuzului Guvernului de a negocia și acorda drepturile legitime ale angajaților din sănătate”, au transmis reprezentanții sindicatului.

Organizarea și desfășurarea grevei a fost făcută cu respectarea prevederilor legale în privința asigurării a cel puțin o treime din activitatea normală și a funcționării normale a tuturor serviciilor de urgență.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.