Ghid de cumpărare baterii lavoar

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ai început căutarea obiectelor perfecte pentru baie? Dacă da, sigur ai descoperit că nu este atât de ușor precum pare la prima vedere. Una dintre primele greșeli făcute în căutarea obiectelor sanitare este preconcepția că o toaletă este doar o toaletă. Același lucru se întâmplă și cu bateriile pentru baie, implicit cu bateriile de lavoar. Aceste elemente aparent simple, sunt în realitate mult mai greu de ales corect decât ar putea părea la prima vedere.

Deci, ce se întâmplă cu bateriile pentru baie? Ce tipuri există și care este modelul potrivit pentru baia ta poți afla în continuarea articolului.

Tipuri de montare și acționare

Dacă doar înlocuiești o baterie mai veche, sfatul nostru este să mergi pe același tip de montare pentru a nu fi necesare reparații/modificări suplimentare. Dar dacă ai în plan să renovezi complet baia, atunci opțiunile sunt mult mai multe și poți alege varianta care se potrivește cel mai bine amenajării pe care ți-o dorești.

  • Bateriile mono comandă cu montare pe lavoar/pe blat – acestea au nevoie de un singur punct de montare, o singură gaură fie în lavoar, fie în blatul pe care este montat lavoarul. Este cel mai des întâlnit tip de montaj, iar majoritatea lavoarelor sunt prevăzute din fabrică cu orificiu pentru montarea acestor baterii.
  • Bateriile cu dublă comandă cu montare pe lavoar/pe blat – singura diferență între acestea și cele mono comandă este modul de acționare care prevede un robinet separat pentru apă caldă și unul pentru apă rece. Pot fi montate fie cu un singur orificiu dacă bateria este dintr-o singură piesă, dar se pot monta și cu 3 orificii dacă bateria are 3 piese.
  • Bateriile cu senzor – pornesc automat atunci când sunt activați senzorii prin mișcare. Montarea acestora se face tot printr-un singur orificiu. Sunt o variantă recomandată pentru spațiile publice sau pentru locațiile HoReCa.
  • Bateriile incastrate – pentru a putea fi montate, este nevoie de pregătirea țevilor și a peretelui pentru că se montează în perete. Au un aspect modern, sunt extrem de elegante, dar necesită o renovare majoră pentru a putea fi folosite.
  • Bateriile pe pardoseală sau suspendate din tavan – aceste 2 variante presupun o instalație specială. Deși au un impact puternic din punct de vedere estetic, din punct de vedere funcțional este nevoie ca toată baia să fie amenajată în jurul lor și sunt recomandate cu precădere în băile de design.

Caracteristicile unei baterii de calitate

Calitatea unei baterii de lavoar se poate testa doar prin trecerea timpului. În primul rând, sistemul de acționare trebuie să continue să funcționeze corect și lin, iar în al doilea rând suprafața trebuie să rămână lucioasă. Pe baterie nu trebuie să apară urme de coroziune sau finisajul să se mătuiască.

În același timp, este foarte important ca utilizarea să fie plăcută, iar mixarea apei să fie corectă.

Criterii pentru alegerea unei   baterii lavoar de calitate:

  • Producător – sunt zeci, dacă nu sute de producători de baterii. Dar pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț, trebuie să cunoști diferențele dintre producători, dar și dintre gamele acestora. Pentru a face o alegere inspirată, trebuie să vezi ce se potrivește cu baia ta din punct de vedere design și stil, dar să și corespundă bugetului pe care vrei să îl aloci achiziției.
  • Tot la capitolul producător, ar trebui să te interesezi, înainte de a cumpăra o baterie de lavoar care este garanția oferită de acesta.
  • Review-uri – produsele de calitate tind să aibă mai multe review-uri pozitive. Poți verifica acest aspect și în magazinul online Neakaisa.ro pentru a vedea care sunt cele mai recomandate baterii de către cumpărători.
  • Material – alama este un material mai rezistent și mai fiabil decât alte materiale, însă acest aspect diferă și în funcție de modul în care este tratat materialul.

Poți vedea o gamă largă de baterii de lavoar în magazinul online de obiecte sanitare Neakaisa.ro. Printre brand-urile pe care le poți vedea, se numără și producători renumiți de baterii pentru baie, precum Grohe, Hansgrohe, Kludi, Ideal Standard sau Steinberg.

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.