Generoasa mezzosoprană Aura Twarowska, Cetăţean de Onoare al Lugojului, a „donat” masteranzilor o parte din multiplele-i cunoştinţe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Filarmonica George Enescu, în parteneriat cu Asociația Nirmal Art, a organizat în perioada 23–28 aprilie 2018, la Ateneul Român, cursurile de măiestrie vocală susținute de cunoscuta solistă de operă, atât pe plan intern cât şi internaţional, mezzosoprana Aura Twarowska (câţi oare dintre artişti se pot mândri cu palmaresul Aurei, care a apărut pe scena Staatsoper din Viena, în calitate de prim-solistă a acestei prestigioase instituţii, în peste 400 de spectacole!?).

La acest masterclass au fost nouă participanţi. În materie de masterclass-uri, Aura este o „recidivistă”. Ea a mai susţinut o serie de astfel de acţiuni la Gărâna, Oraviţa, Timişoara (Colegiul Naţional de Muzică „Ion Vidu”). La sfârşitul mastersului, Aura Twarowska a acordat  bursă elevei Sandra Eliza Bărănescu, din clasa a XI-a a Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, câştigătoarea Premiului I, la Faza Naţională a Olimpiadei de Muzică, desfăşurată în acest an.

La rându-i, Aurei i-a fost înmânată o Diplomă de Excelenţă, ca semn de recunoaştere a valorii sale ca interpretă, dar şi ca profesor. Masterclassul s-a finalizat cu un spectacol de gală, sala Ateneului Român fiind arhiplină cu un public superselect.

Invitatul special al Galei a fost baritonul  George Relu Proca, prim-solist la Opera Naţională Română Timişoara, câştigatorul Marelui Premiu al Concursul Internaţional de Interpretare „Sabin V. Drăgoi”, al ultimei ediţii desfăşurată în 2017 (director, Aura Twarowska).

Maestrul Iosif Ion Prunner, dirijorul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, a deschis spectacolul de gală. Am rugat-o pe Aura să vorbească puţin despre acest ultim eveniment cultural la care a participat. Modestă din fire, aşa cum îi stă foarte bine unui mare artist, Aura s-a mulţumit să ne transmită o postare de pe facebook a unei participante, spunându-ne:

Atât de frumos a concluzionat o participantă la Masterclass, încât mie nu-mi rămâne să reproduc cele spuse de ea:

„Aura, vreau să-ți mulțumesc. Pentru „Aura” pe care o porţi, de bine și frumos. Pentru că nimic nu e greu, totul este posibil, nimic nu e greșit, ci se poate îmbunătăți și pentru munca și implicarea ta în această săptămână. Sunt bucuroasă că te-am întâlnit și sper să ne revedem curând!” Soprana Cristina Cristache, colaboratoare a Corului Radio.

Mircea ANGHEL

P.S. Pentru cei care doresc să o reîntâlnească şi s-o asculte pe Aura Twarowska, îi anunţăm că vor avea acest prilej marţi, 8 mai 2018, de la ora 18, la Casa Bredicenilor, unde va susţine un microrecital, în cadrul unei lansări de carte.

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.