Gadgeturi de care vei avea nevoie atunci când lucrezi de acasă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/wZJUt5mCbR0

Ne place sau nu, lucratul de acasă este noul normal pentru o multitudine de afaceri și companii. Pe măsură ce lumea trece prin schimbări și tehnologia evoluează, acest mod de a lucra s-ar putea să devină singurul disponibil pentru aproape toate tipurile de activități. Și da, cheltuielile aproape cu chiria, curentul și alte consumabile au fost observate de angajatori, de asta putem fi siguri.

Tu cum te-ai adaptat la fenomenul work from home? Lucrai și înainte de acasă și nimic nu s-a schimbat? Sau acum e prima oară și nu prea e pe gustul tău? Te putem ajuta în cazul în care pare că nu-ți găsești locul. Îți punem la dispoziție o serie de gadgeturi ce-ți vor face viața mai ușoară. Atât de ușoară încât e foarte probabil să nu-ți mai dorești să te întorci la birou!

Un laptop nou 

Înțelegem, te-ai atașat de bătrânul tău laptop, chiar dacă în ultima vreme a început să te lase la greu. Trebuie totuși să fii realist, vei avea foarte mult de lucrat și s-ar putea ca acesta să cedeze când ți-e lumea mai dragă. Investește într-un laptop nou care să nu-ți facă probleme. Găsești oferte foarte bune de laptopuri de la PC Garage.

Un scaun ergonomic

Tot opt ore vei petrece în fața monitorului și acasă și, oricâte drumuri vei face la bucătărie după gustări sau până în curte sau balcon pentru a te aerisi, tot vei simți dureri la nivelul gâtului și spatelui dacă nu adopți o poziție sănătoasă pe parcursul zilei. Achiziționarea unui scaun ergonomic va fi o decizie înțeleaptă și mult mai ieftină decât masajul sau alte tratamente contra durerilor.

Un suport pentru laptop

Nu trebuie să dai o avere pe un stand de laptop și beneficiile lui sunt destul de importante. Dacă nu vrei să-ți forțezi ochii și spatele, DEX-ul nu va fi suficient ca să-ți proptească laptopul la nivelul ochilor.

Un microfon

Bine, acum depinde foarte mult și de specificul jobului. Dacă lucrezi singur, vorbești cu colegii din an în Paște și nici întâlniri cu clienții nu ai, atunci nu are sens să achiziționezi un microfon specializat, cel integrat în laptop va fi suficient. Totuși, dacă din cele opt ore de muncă tu petreci cel puțin cinci în conferințe, atunci un microfon este mai mult decât indispensabil. Știi colegul ăla care explică ceva extrem de important, dar nimeni nu-l înțelege. Da, nu vrei să te găsești în situația lui.

Căști

Aici avem mai multe sugestii, în funcție de situație. Vrei să scapi de fire și să nu aibă ce să roadă câinele între ședințe? Achiziționează o pereche de câști wireless și poți asculta în continuare colegii chiar dacă te-ai dus la bucătărie să-ți faci o cană de cafea.

Trăiești la comun și colegul de apartament exersează pentru un viitor concert sau ai copii și tocmai a venit ora de joacă? Categoric vei vrea să investești într-o pereche de căști de calitate care vor anula zgomotul exterior. Ai grijă să alegi un model confortabil, nu se știe cât va fi nevoie să le porți.

O tabletă

Ai deja un computer sau un laptop? Felicitări! Ți-a amorțit cumva spatele și vrei să continui munca de pe canapea sau din pat? Da, știm, un laptop este oricum portabil, dar nu este nici pe departe atât de versatil precum o tabletă. Pentru acele întâlniri în cadrul cărora nu trebuie să contribui activ și ai camera închisă, o tabletă este alternativa perfectă ca să nu stai proțăpit în fața biroului.

Ei, cum ți se pare lucrul de acasă în aceste condiții?

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.