„Furtul anului”, la final. Autorii jafului de două milioane de euro au fost identificați

Anchetatorii au ajuns la final în dosarul „Furtului anului”. După săptămâni întregi de investigații, cei care au jefuit o societate comercială de marfă în valoare de 2.000.000 de euro au fost identificați și vor răspunde în fața legii. Cercetările oamenilor legii au condus către Florin Malița, de 34 de ani, iar potrivit acestora, el ar fi luat decizia de a sustrage cuprul.

„Din investigațiile efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a reieșit că, unul dintre cei trei bărbați, în vârstă de 34 de ani, din Arad, ar fi luat decizia de a sustrage cuprul aflat în posesia unei societăți comerciale, prin crearea unei aparențe de legalitate. Astfel, la data de 21 septembrie a.c., acesta ar fi trimis un email fals, în vederea achiziției de cupru. Pentru efectuarea transportului, au fost asigurate 3 autotrenuri și remorci. În sprijin, ar fi avut un bărbat de 34 de ani, din Sântana și un altul de 28, din Timișoara”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Împreună, cei trei s-ar fi deplasat succesiv la sediul societății comerciale prejudiciate, unde ar fi încărcat în autotrenuri cele 414 tone cupru. „Marfa” a fost transportată inițial la un depozit din localitatea Curtici, județul Arad, iar ulterior, în localitățile Becicherecu Mic și Lovrin (județul Timiș), de unde urma să fie comercializată.

Pentru a îndeplini aceste operațiuni, Florin Malița ar fi procurat documentație falsă de transport, numere false de înmatriculare, copii de cărți de identitate aparținând unor persoane fără nicio legătură în cauză și alte acte în vederea îngreunării depistării autotrenurilor.

Bărbații din Timișoara și Sântana au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, Florin Malița fiind în prezent arestat într-o altă cauză.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Arad, „cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, instigare la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, instigare la tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respectiv”.

UPDATE: Tribunalul Arad a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad pe numele lui Florin Malița, Voicu Blăgău și Simion Stanciu, dispunând arestarea preventivă a celor trei pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 22 noiembrie – până la 21 decembrie, inclusiv. Cu drept de contestație în termen de 24 de ore de la pronunțare. (sursa: aradon.ro)

Citește și: Jaf ca-n filmele americane! Douăzeci de TIR-uri cu marfă de 8 milioane de euro au dispărut chiar pe sub ochii angajaților

AL PRESS

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.