Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, interesați de Fabrica de cărămidă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fabrica de cărămidă din Mondial-Bocșei ar putea fi cumpărată de către Cemacom, unul dintre liderii producției de cărămidă din România, ce aparține fraților Adrian şi Dragoș Pavăl.

Angajații fabricii lugojene vorbesc despre posibilitatea ca, în scurt timp, să aibă un nou patron, după ce Florin Măran a scos la vânzare societatea. Informația a fost confirmată și de către Măran, care spune că momentan sunt doar discuții.

„Noi am scos la vânzare fabrica, pentru toată lumea care vrea să o cumpere. Suntem în discuții cu cei de la Cemacom. Depinde foarte mult de ei. Am avut mai multe runde de negocieri. Se lucrează pe tehnic. Nu pot spune că e o certitudine, depinde foarte mult de ei. Vor să facă o fabrică de cărămidă nouă, o investiție uriașă, multe locuri de muncă, dar e prematur momentan să spunem ce va fi. Deocamdată sunt doar discuții”,

a declarat Florin Măran, actualul proprietar al fabricii lugojene.

Povestea fabricii de cărămidă de la Lugoj

Fabrica lugojeană este una dintre cele mai vechi, care a supraviețuit în municipiul de Timiș aproape două secole. Povestea începe din anul 1886, când Iacob Muschong pune bazele celei mai moderne fabrici de cărămidă din Imperiul Habsburgic.

Industriașul născut la Chichinda, o localitate din Banatul Sârbesc, provenea dintr-o familie cu tradiție în producția de cărămidă. Bunicii și străbunicii lui Muschong făceau cărămidă manual, în ateliere, la marginea Lugojului.

Jacob Muschong s-a căsătorit cu Margareta Bohn, fata unui renumit industriaș german, specializat în producerea de țigle și cărămizi, proprietarul fabricii de cărămizi de la Jimbolia și al mai multor fabrici din Europa.

Muschong și soția sa au înființat firma „M. Bohn & Comp.” care construiește în 1888 o fabrică de cărămizi la Lugoj. După câțiva ani, cumpără și fabricile concurenților săi.

În 1908, firma își schimbă numele în „J. Muschong & Comp.” Cărămida și țigla produse de Muschong erau de mare calitate și erau vândute în tot Imperiul Austro-Ungar, iar mai apoi și în România Mare, precizează Lugojeanul.ro.

În anul 1948 societatea a fost naționalizată, iar în anul 2008 fabrica de cărămidă a fost preluată de către SC TECHNOCER SRL și are capital privat 100%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.