Fratii Iovița urcă pe podium de la începutul Campionatului European BMU de Supermoto 2023

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primele două etape din Campionatul European BMU de Supermoto 2023 s-au desfășurat weekend-ul trecut, 28-29 mai 2023, pe circuitul de asfalt din Drama, Grecia. Frații Iovița au concurat la clasele SM65 și SM85, urcând amândoi pe podium.

Ținând cont de vremea capricioasă din ultimele săptămâni, organizatorii eleni au hotărât ca aceste două etape să se desfășoare doar pe porțiunea de asfalt a circuitului, exclusă fiind partea de off-road, pentru o mai bună siguranță a piloților.

Fratii Iovița au regretat această decizie, ei fiind foarte obișnuiți cu partea de off-road și sărituri de la competitiile de motocros.

O altă decizie din partea organizatorilor eleni a fost ca piloții să ruleze pe sensul invers al circuitului, diferit de sensul cu care piloții au fost obișnuiți să ruleze la competitiile din anii trecuți.

Acest aspect face ca un circuit să fie complet nou pentru pilotii prezenți la grila de start. În aceste condiții, contează mult nivelul de adaptabilitate și de experiență al piloților.

La finalul celor două etape, Mark a urcat pe locul 1, la categoria SM85, cu un maxim de punctaj de 100 de puncte în campionat, iar Dean merge constant în ambele etape, urcând astfel pe locul 2, la categoria SM65.

„Multe surprize anul acesta în primele etape din campionatul european balcanic, o vreme capricioasă care ne-a obligat constant să schimbăm anvelope, un sens nou de rulat pe circuit, un nivel bun al piloților care evoluau de la manșă la manșă, însă totul e bine când se termină cu bine.

Mark și Dean au urcat din nou pe podium, fiecare la categoria lui, urmând să se pregătească pentru următoarele etape de concurs, care se vor desfășura în Ungaria, Germania și Bulgaria”, a declarat Marțian Iovița, tatăl piloților.

În paralel cu Campionatul European Balcanic, se desfășoară și Campionatul național de motocros, unde băieții au făcut o figură frumoasă, atât în etapa de la Sfântu Gheorghe, cât și în cea de la Zărnesti, Dean urcând pe locul 2 și Mark pe locul 3, fiecare la categoria schimbată în acest an.

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.