Frații Iovița împart podiumul în finala Campionatului Balcanic de Supermoto din Grecia

La etapa finală de Supermoto din sezonul competițional 2021, organizată de Federația Greacă de Motociclism, care a avut loc pe circuitul din Drama, la sfârșitul lunii August 2021, România a fost reprezentată de trei sportivi la clasa Supermoto 65cc, Iovița Mark Luca (10 ani) și Dean Victor Iovița (8ani), de la clubul VN Motorsport Timișoara, respectiv timișoreanul Szabo Mark (9 ani), care au avut o prestație excelentă, reușind să ocupe cele trei poziții ale podiumului.

  • Iovița Mark Luca – locul 1
  • Mark Szabo – locul 2 
  • Iovita Dean Victor – locul 3

„Multiplele antrenamente și curse din Campionatul național de Motocros și Supermoto, din acest an competițional, au ajutat foarte mult la progresul copiilor, iar experiența dobândită de ei în toți acești ani i-a propulsat și pe un podium balcanic, unde Mark Luca, la doar 10 ani, și-a adjudecat primul titlu de Campion Balcanic la Supermoto. 

Surpriza acestei curse a venit din partea lui Dean, care a participat la o clasă superioară vârstei lui, pe o motocicletă de 65cc, cu 6 viteze, unde a demostrat că poate domina o motocicletă de o categorie superioară, neavând multă experiență în pilotarea ei.

Am încheiat un sezon competițional de Supermoto cu mai multă experiență, am depășit probleme tehnice care apar constant în sportul cu motoare, am avut sprijinul unor oameni extraordinari, atât din partea clubului VN Motorsport, reprezentat de președintele Horea Neaga, cât și al sponsorilor: Mitasmoto, NordicaMoto, Metabond, Motoemotion, Motoboom, Vitanimix, Vitaminaqua, Motul, Silcom SA, Boicu. 

Mulțumim, de asemenea, Federației Române de Motociclism și Consiliului Județean Timiș pentru toată susținerea și încrederea în acești copii.

Gustul dulce al victoriilor, rezultatele minunate ale copiilor ne determină să mergem înainte mai puternici și mai încrezători”, a declarat Marțian Iovița, tatăl copiilor, fost pilot de motocros.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.