Frații Iovița, de la Clubul Sportiv VN Motor- sport Timișoara, fac cinste județului Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Denisa GREGA

Clubul Șugaș Sfântu Gheorghe a organizat penultima etapă din Campionatul Național de Motocros al României 2021. Concursul s-a desfășurat între 2 si 3 octombrie, pe circuitul de motocros din localitatea Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Un număr mare de piloți au participat la această etapă, disputându-și locurile în clasament, care de multe ori se poate schimba pe ultima sută de metri. Piloții Mark și Dean Iovița au avut și ei propriile bătălii de dus, făcând spectacol ca de fiecare dată. La finalul competiției, Dean a ocupat locul 1 la categoria 50 cc, iar Mark locul 3 la categoria 65 cc.

Încă din prima manșă, la startul clasei 50 cc, unde participă Dean, piloții au fost ținuți mult prea mult timp în grila de start, ceea ce a creat un dezavantaj pentru pilotul lugojean, deoarece motocicleta nu se comportă normal la turații mici. O motocicletă setată pentru curse se comportă bine la turații mari sau foarte mari. Deși a plecat ultimul de la start, Dean a reușit în scurt timp să-și depășească adversarii, a scos cel mai bun timp al zilei la clasa 50 cc și și-a asigurat loc în lupta pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului. A doua manșă a venit pentru Dean, cu un start care l-a consacrat, plecând primul din grilă și conservându-și avantajul fără nici un efort. Locul 1 a venit pentru Dean ca o răsplată binemeritată pentru tot efortul depus în aceasta cursă. Mark a avut de asemenea o evoluție bună pe parcursul celor 2 manșe, unde concurența la clasa 65 cc este foarte mare. Un număr de 15 piloți din România și Republica Moldova au fost prezenți în grila de start. Mark a terminat la general pe locul 3, un loc muncit, ținând cont că nivelul piloților de pe primele două locuri este foarte ridicat, datorită antrenamentelor și competițiilor acestora desfășurate internațional.

„Emoțiile acestei etape au început dinaintea competiției, din cauza problemelor tehnice ale motocicletei lui Dean, depistate la ultimul antrenament al copiilor, care a avut loc cu două zile înaintea competiției. Mulțumesc și sunt recunoscător, pe această cale, prietenului și mecanicului meu Titi (Mitioan Constantin Sergiu – Titi Tuning) pentru toată implicarea și susținerea lui, fără de care, performanța motocicletelor în acest sezon competițional nu ar fi fost posibilă. Titi a reușit să rezolve problema mecanică a motocicletei lui Dean, în ziua deplasării noastre către Sfântu Gheorghe.  Emoțiile au continuat în prima manșă de la clasa 50, când îl vedeam pe Dean riscând totul pentru a ajunge și a depăși fiecare adversar.  În cazul lui Mark, sunt foarte mulțumit de locul pe care a terminat cursa, un loc muncit pe tot parcursul manșelor, unde depășirile succesive ale lui Mark și ale adversarilor săi ne-au ținut cu sufletul la gură. Nivelul piloților de la această categorie este foarte mare și crește vizibil de la o etapă la alta. Continuăm antrenamentele și ne pregătim pentru ultima etapă de Campionat Balcanic, care va avea loc în Grecia, peste două săptămâni.

Mulțumesc Clubului Sportiv VN Motorsport, Consiliului  Județean Timiș, Federației Române de Motociclism și sponsorilor, pentru susținerea și încrederea în acești copii” a declarat Marțian Iovița, tatăl piloților.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.