Franța, Croația, Belgia sau Portugalia ar putea juca pe Arena Națională la EURO 2020

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

UEFA EURO 2020 va fi cea mai grandioasă ediție a Campionatului European. Cu o desfășurare în 12 țări și cu 3 milioane de bilete pentru suporteri se vor celebra 60 de ani de la primul EURO.

Bucureștiul, unul dintre orașele-gazdă, va simți din plin amploarea acestei sărbători. Și când vorbim de spectacol ne gândim la nume de echipe mari care, probabil, vor juca pe Arena Națională și vor aduce la București fani entuziaști care să-și susțină echipa.

E adevărat, nu se știe acum cine va juca în grupa C de la București și e greu să te hotărăști să-ți iei bilet la stadion. Se pot face, însă, mici calcule și predicții. Așadar, dacă ne uităm pe clasamentul FIFA Coca Cola (care contează la formarea grupelor valorice la tragerea la sorți) și la parcursul echipelor în calificările pentru EURO intuim că la București va veni cel puțin o echipă de top mondial și european. Cu o foarte mare probabilitate va juca, în grupa C, la București, una dintre următoarele echipe:

  • Franța – Campioană mondială en-titre
  • Croația – Vicecampioană mondială
  • Belgia – locul III la Mondiale
  • Portugalia – Campioană europeană en-titre și Campioana Nations League

Spectacolul fotbalistic este, așadar, garantat și suficient de motivant să-ți iei bilet la EURO. Mai mult decât atât, sunt 50% șanse ca acea echipă să își fixeze cartierul general la București, unde va juca două meciuri din trei. Emisari ai federațiilor respective au și făcut prospecția posibilelor baze de cantonament de la București. În acest scenariu, echipa va veni și cu suporterii proprii. Știm că fanii din toate cele patru țări sunt frenetici, iar Bucureștiul îi va aștepta nu doar pe stadion, ci și într-un spectaculos Fan Zone, în Centrul Vechi sau în alte locuri de distracție. Sărbătoarea fotbalului va ține 30 de zile, pe toată perioada EURO 2020, și va cuprinde tot centrul Capitalei!

Dacă ne referim la meciul din optimi, cu o foarte mare probabilitate va juca pe Arena Națională Germania, Campioană Mondială la penultimul CM. Sau dacă nu ea, încă una dintre cele 4 echipe de mai sus.

Deci, oricum ar fi, cel puțin două echipe de superclasă vor veni la București și vor face spectacol și pe teren și în afara acestuia. Un asemenea eveniment nu se ratează! Nu te mai întâlnești a doua oară cu el la București.

Există și un motiv special pentru suporterii români să își ia de pe acum bilet la EURO 2020. Acela de a avea tribunele pline de fani în galben în cazul calificării Naționalei. Dacă așteptăm calificarea, suporterii români vor avea cotă de bilete egală cu adversara României, deși jucăm pe Arena Națională! Acum e momentul să ”ocupăm” stadionul!

Arena Națională din București va găzdui trei meciuri în grupa C (14, 18 și 22 iunie 2020) și o optime de finală (29 iunie 2020). Biletele se mai pot cumpăra până pe 12 iulie, de pe platforma UEFA: http://bit.ly/2I6WXmZ

AL PRESS

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.