Finanțare PNRR pentru construcția unei noi creșe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Alina Dana OLAR 

Primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu, a semnat, vineri, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare, din fonduri PNRR 2020-2026, pentru construirea unei noi creșe, de 110 locuri, în municipiu.

Construcția noii creșe va costa peste 21,5 milioane de lei, aceasta urmând să fie ridicată pe un teren de pe strada Gheorghe Doja, vizavi de Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”.

Finanțarea, în valoare totală de 21.667.344,45 de lei, este asigurată prin PNRR, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării și al Companiei Naționale de Investiții.

Reprezentanții Primăriei Lugoj au anunțat că municipalitatea a pus la dispoziție terenul necesar și a demolat clădirile existente. De asemenea, au fost alocați, din bugetul local, banii necesari pentru proiectarea și executarea racordurilor la utilități, precum și pentru proiectarea și execuția căilor de acces spre noua creșă.

Proiectul presupune realizarea unei construcții de 2.409,13 meri pătrați. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.