Festivalul internațional Youth Summer Fest revine cu a doua ediție în Lugoj și Timișoara

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Youth Summer Fest revine anul acesta în Timișoara și Lugoj cu o lună plină de activități implementate de tineri voluntari și destinate locuitorilor celor două orașe timișene. Pentru al doilea an consecutiv, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) aduce laolaltă voluntari din toată lumea pentru a oferi un program de activități cu acces gratuit, în perioada 20 iulie – 12 august 2023.

Pe parcursul festivalului, peste 60 de voluntari din 21 de țări (Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Egipt, Franța, Georgia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Maroco, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Olanda, Tunisia, Turcia, Republica Moldova și România) colaborează pentru a umple cele două orașe de culoare și energie.

Programul cuprinde peste 40 de activități educaționale, artistice, sportive, recreative, de socializare și de petrecere a timpului liber. Participanții vor avea ocazia să învețe despre sustenabilitate, sănătatea mintală, vorbitul în public, siguranța în mediul online, risipa alimentară, solidaritatea și incluziunea socială, dar și să se exprime prin forme de artă precum pictura, fotografia, muzica, ilustrațiile și colajul.

Totodată, cei curioși să interacționeze cu tinerii din alte țări vor avea ocazia să participe la seri interculturale, picnicuri, întâlniri tematice și biblioteca vie.

Calendarul activităților poate fi urmărit aici: https://fitt.ro/youth-summer-fest-2023/, unde se poate completa și formularul de înscriere la activități.

Programul pentru public începe în 20 iulie cu o piață interculturală, în care fiecare țară participantă va avea un stand dedicat, unde se vor descoperi povești, tradiții și chiar specialități culinare, urmând ca seara să se încheie cu un concert susținut de o trupă de tineri artiști din Egipt, În Spatele Casei Tineretului.

 Evenimentele din festival au acces gratuit și se desfășoară la Casa Tineretului din Timișoara (Str. Arieș 19) și în alte cartiere și spații publice din oraș, precum și în Centrul de Tineret Lugoj (Str. Bucegi 21).

Festivalul se încheie în 12 august, finalul acestuia fiind marcat de celebrarea Zilei Internaționale a Tineretului, printr-o serie de ateliere de educație non-formală, artistice și de socializare, dar și concerte.

Activitățile din cadrul Youth Summer Fest sunt finanțate de Corpul European de Solidaritate și Consiliul Județean Timiș în cadrul proiectului Y Generate, prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă TimCultura și implementat cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara și al Societății de Transport Public Timișoara.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.