Festivalul Internațional „Lucian Blaga”- ediția a XIX-a și Concursul de poezie și eseu pentru tinerii creatori

Biblioteca Municipală Lugoj organizează o nouă ediție – a XIX-a – a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”.

În cadrul acestei manifestări va avea loc şi un concurs de creație literară (aflat la cea de-a X-a ediție) deschis tinerilor creatori de poezie și eseu, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani.

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni de vârstă – 12-15 ani şi 16-19 ani, iar creațiile literare, cinci poezii și/sau un eseu, trebuie trimise, în perioada 1 februarie – 31 martie 2020, pe adresa poștală: Biblioteca Municipală Lugoj, strada Ion Creangă, nr.1, Lugoj, cod 305500, județul Timiş, sau pe adresele de e-mail: biblioteca_lugoj@yahoo.com și biblioteca.municipala.lugoj@gmail.com.

Creațiile literare, care vor fi trimise prin poștă, trebuie să fie:

  • dactilografiate / listate, fiecare în câte 5 (cinci) exemplare;
  • pe fiecare exemplar trebuie să fie scris, în partea de sus a paginii, un motto;
  • toate cele 5 (cinci) exemplare (ale celor 5 poezii şi/sau un eseu) se vor pune într-un plic mare A4;
  • în acest plic mare, alături de creaţiile literare, se va pune un plic mic, care trebuie să conţină datele personale ale elevului/elevei: data naşterii (vârsta), adresa (oraşul, judeţul, ţara), şcoala (profilul, clasa, localitatea), telefonul (mobil sau fix), dacă a mai publicat poezii şi unde a mai publicat, dacă a primit premii literare, e-mail-ul şi o fotografie;
  • pe plicul mic, care va fi lipit, trebuie scris acelaşi motto care este scris şi pe plicul mare, care apoi se lipeşte;
  • plicul mare – care trebuie să conţină creaţiile literare (5 poezii şi/sau 1 eseu, în 5 exemplare) şi plicul mic cu datele personale ale elevului/elevei – se va trimite pe adresa Bibliotecii Municipale Lugoj, cu menţiunea: “Pentru Festivalul Internaţional “Lucian Blaga” de la Lugoj, CONCURSUL DE CREAŢIE LITERARĂ, ediţia a X-a 2020”.

Creațiile literare care vor fi trimise prin e-mail, trebuie să fie:

  • redactate în Word, corpul de literă (mărimea literei) să fie de 14 şi fontul redactării să fie Times New Roman CE (cu diacritice);
  • un fișier (folder) tip document – .doc/.docx care să cuprindă poeziile şi/sau eseul participante la concurs şi un fişier (folder) – care să cuprindă datele personale ale elevului/elevei și o fotografie digitală;
  • ambele fişiere trebuie să fie salvate (Save As) cu acelaşi motto.

Poeziile și eseurile premiate vor fi publicate în cea de a X-a Antologie a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” de la Lugoj, ediţia a XIX-a, 2020.

Înmânarea premiilor va avea loc în cadrul unei festivități care se va desfășura la Casa Bredicenilor din Lugoj (str. V. V. Delamarina, nr. 4), unde a trăit și a creat poetul, dramaturgul și filosoful Lucian Blaga, alături de soția sa, Cornelia Blaga Brediceanu.

Adriana WEIMER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.