Festivalul Internaţional de Poezie „Drumuri de spice” Uzdin

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

  • Societatea Literar-Artistică „Tibiscus”, din Voivodina (preşedinte Vasile Barbu), a organizat, în data de 3 august 2019, la Casa de Cultură din Uzdin, cea de-a XXVI-a ediţie a Fesitvalului Internaţional de Poezie „Drumuri de spice”. Poetul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” din Bistriţa, a primit Marele Premiu pentru poezie „Sfântul Gheorghe”, fiind apreciat „pentru valoroasa operă literară şi în semn de mulţumire şi profundă recunoştinţă pentru prodigioasa activitate culturală şi pentru contribuţii majore la promovarea literaturii române, cât şi pentru puterea de a menţine nestins focul sacru din sactuarul limbii române”.

De-a lungul timpului, premiul a fost obţinut de Petre Cârdu, Petre Stoica, Mircea Dinescu, Grigore Vieru, Adam Puslojic, Cezar Ivănescu, Adrian Păunescu, Grigore Leşe, Eugen Dorcescu etc.]

De remarcat faptul că pe frontispiciul Casei de Cultură Uzdin sunt afişate numele tuturor laureaţilor, iar la Casa românească este o galerie cu portretele acestora. În cadrul evenimentului, a avut loc o amplă donaţie de carte din partea Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” din Bistriţa și s-au stabilit câteva proiecte culturale pentru comunitatea românească din Uzdin. Un amplu interviu a fost realizat de televiziunea din Novi Sad despre viaţa şi opera lui Ioan Pintea.

La eveniment a fost prezent şi consulul general Gabriel Nicola de la Novi Sad. Din Lugoj au participat Nicolae Toma, Mia Rogobete, Daniel Rogobete și Adriana Weimer.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.