Festivalul de șură Mera World Music

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Din cauza noului coronavirus, anul acesta nu s-a putut organiza festivalul de șură  Mera World Music. Organizatorii doresc să recompenseze fanii de muzică populară autentică și world music cu un șir de concerte, masterclass-uri de muzica populară și expoziție foto. Feelingul de festival nu se poate înlocui, dar organizatorii consideră că este foarte importantă crearea unui prilej de întâlnire pentru interpreții și fanii genului.

Festivalul de șură din Mera a fost din prima clipa un festival exclusiv, limitând numărul participanților la 1000 de bilete vândute. Anul acesta, în urma situației cauzate de virus doar foarte puțini vor putea experimenta concertele de muzică populară autentică și world music din șură, deoarece seară de seară vor fi puse la dispoziția spectatorilor doar 90 de locuri.

Pe timp de coronavirus organizatorii se pregătesc cu patru concerte autohtone, un masterclass de muzică populară din Țara Călatei și o expoziție foto:

https://www.facebook.com/events/664915417482761

  • Concerte

joi, 17 septembrie, ora 20:00 – Nadara Gypsy Band

Joi pe scena șurii va concerta Nadara Gypsy Band. Ei au cutreierat mai toată Europa, au cântat la Festivalul Internațional de Film din Cannes, la Opéra de Lyon, sau la festivalul Sziget din Budapesta. Muzica trupei Nadara, formată în 2001 în satul Ceuaș, îmbină ritmurile tradiționale românești, țigănești, secuiești și săsești cu flamenco sau muzică balcanică. Nadara este un show internațional autentic, la a cărei bază stă muzica învățată din generație în generație la Ceauș.

https://www.youtube.com/watch?v=ID_FinQD9Z0&feature=share&fbclid=IwAR08ycaZueDL5xH5A0v-tEZwbEAoWoQvU749QeK4hGH4M9CslhDZzQV1ZHw

vineri, 18 septembrie, ora 20:00 – Szilágyi Tóni

Vineri seara va concerta noua formație a virtuozul violonist originar din Gherla, Szilágyi Tóni.

El, pe lângă faptul că este unul dintre cei mai talentați violonisti ai noii generații de muzicieni ai mișcării Casa dansului popular, a cântat și cu formația PutriPop dar este deseori invitat și de celebra formație de romi din Ungaria, Parno Graszt.

https://www.youtube.com/watch?v=yDP5YHaJvw0&ab_channel=Szil%C3%A1gyiT%C3%B3ni

sambata, 19 septembrie, ora 20:00 – Nightlosers

Trupa Nightlosers din Cluj cântă “blues ardelenesc, un etno-blues în care acordurile blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești. Au concertat, de-a lungul carierei, în țară și în străinătate – din Europa până în SUA sau India, în cluburi, la festivaluri, la radio și la TV, dar și în peșteri, în închisori sau în spitale de psihiatrie.

https://www.youtube.com/watch?v=A751vseyfXw&ab_channel=TheNightlosers

duminica, 20 septembrie, ora 20:00 – Tokos Zenekar

Tokos Zenekar este câstigătoarea showului TV Fölszállott a páva  din Ungaria. Sunt bine cunoscuți de iubitorii genului. Chiar dacă au cântat de multe ori la chefuri din Mera este prima dată când vor concerta pe scena din șură.

https://www.youtube.com/watch?v=fagOwmsnj0c&ab_channel=F%C3%B6lsz%C3%A1llottap%C3%A1va

Se pot achiziționa bilete pereche, pentru două persoane la prețul de 100 de lei. La concerte publicul va sta așezat pe locurile puse la dispoziție de către organizatori, purtând mască.

Numărul redus de bilete oferite spre cumpârare pot fi achizitionate de luni, 14 septembrie: https://eventbook.ro/music/bilete-mera-world-music-festival-lite-ro

  • Masterclass de muzică populară

Între 18-20 septembrie cei interesați pot participa la un masterclass de muzică populară autentică din Țara Călatei. Cei interesați pot învăța să cânte la vioara, viola, contrabas si acordeon, de la profesorii școlii de muzică populară a fundației Kallós Zoltán, dar și de la muzicanți de renume din zonă. Participarea este gratuită, dar este nevoie de înregistrare în prealabil.

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/2647790272154182/

  • Expoziție foto

Între 17-20 septembrie, în locația festivalului va putea fi vizitată o expozitie foto cu cele mai bune momente din anii anteriori. Vor expune Bethlendi Tamás si  Kőmíves István. Participarea este gratuită.

Mera World Music Festival este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.