Festivalul ,,Cânt şi joc ca prin Banat” – ediţia a VIII-a, la Școala Gimnazială Balinţ

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Şcoala Gimnazială Balinţ, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Județean Timiş şi Consiliul Județean Timiș, a organizat şi anul acesta Festivalul „Cânt şi joc ca prin  Banat” care a ajuns la cea de a VIII-a ediție.

La începerea festivalului, directoarea Mihaela Kristof a urat bun venit  și  mult succes tuturor concurenților, iar primarul Comunei Balinț, Dănuț Crașovan, a dat startul festivalului-concurs.

Au participat elevi din mai multe școli din judeţul Timiş (Coștei, Belinț, Gavojdia și școli din Lugoj) cu  vârste cuprinse între 7 şi 15  ani. Festivalul a avut trei secțiuni: dans popular, soliști vocali și recitatori în grai popular.

Elevii au prezentat portul popular, jocul, dar mai ales cântecul specific zonei din care provin şi au delectat publicul spectator cu un spectacol artistic  deosebit. S-a urmărit  promovarea folclorului autentic şi păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor din zona Banatului.

Toți participanții la festival, în calitate de dansatori, recitatori sau soliști vocali, au primit diplome de excelență și premii. Profesorii coordonatori ,de asemenea, au fost felicitați, apreciați și elogiați.

S-au remarcat în mod deosebit dansatorii de la Ansamblurile de dansuri „Lugojana” din Lugoj și „Bănățanu” din Gavojdia, coordonate de Puiu Munteanu, și „Hora Belințului”, coordonată de Zîmbran Adrian și Popovici Ioan.

Evenimentul a avut impactul scontat şi a fost imposibil să nu te pierzi în ploaia de culori a costumelor, amestecată cu rafala de sunete care veneau din vocile graţioase ale copiilor şi din  fiecare instrument muzical „angrenat” într-o veselie generală de variaţii artistice.

AL PRESS

Despre admin 6577 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.