Festivalul Baroc Timișoara

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Festivalul “Baroc” este o serbare a valorilor culturale baroce locale și internaționale. Motto-ul ediției din acest an, ce se va desfășura în perioada 18– 24 octombrie, este „În octombrie, barocul înfloreşte!…”

Festivalul pune în valoare multiculturalitatea unică a zonei, trece în revistă data de 18 octombrie, declarată zi de importanţă locală şi se doreşte a fi un prilej de a conştientiza moştenirea culturală bogată pe care o are oraşul Timişoara. Evenimentul s-a bucurat, în ediţiile trecute, de prezenţa unor artişti de renume atât din România, cât şi de peste hotare: Jordi Savall & Ansamblul Hesperion XXI, Ansamblul L`Arpeggiata, Răzvan Mazilu, Ilie Stepan, Violoncellissimo, AD-HOC, Ansamblul Anton Pann, Caius Hera, Vincent Segal.

De asemenea, Festivalul Baroc Timişoara a fost înscris pe lista celor mai importante evenimente de gen la nivel internaţional, de către renumitul Centru de Muzică Barocă de la Versailles. Festivalul a început miercuri, 18 octombrie, cu un Concert “in memoriam Maria Theresia”, susținut la Domul Romano-Catolic și continuă joi, 19 octombrie, ora 20, în Biserica Sfânta Ecaterina, cu un concert susținut de ansamblul Radio Antiqua – „A master unveiled: G.B. Platti & his contemporaries”.

Vineri, 20 octombrie, ora 20, în Domul Romano-Catolic, va avea loc un concert susținut de ansamblul L`estro d`Orfeo – „Altri canti d`amor”, iar sâmbătă, 21 octombrie, ora 19, la Librăria La două Bufnițe e programat concertul susținut de elevii Școlii Chromatik Voice – „Textures of Baroques music”. Urmează în 22 octombrie, ora 20, în Domul Romano-Catolic, concertul susținut de ansamblul Soqquadro Italiano -„Who`s afraid of baroque?”, iar în 24 octombrie, ora 20, în Biserica Sfânta Ecaterina, concertul suținut de Duo Iancu – Lobonț (archlute): Olivia Iancu & Claudiu Lobonț – „Meraviglia: lucrări din Renaștere și Baroc”.

Nicolae SILADE

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.