Festivalul Baroc Timișoara

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Festivalul “Baroc” este o serbare a valorilor culturale baroce locale și internaționale. Motto-ul ediției din acest an, ce se va desfășura în perioada 18– 24 octombrie, este „În octombrie, barocul înfloreşte!…”

Festivalul pune în valoare multiculturalitatea unică a zonei, trece în revistă data de 18 octombrie, declarată zi de importanţă locală şi se doreşte a fi un prilej de a conştientiza moştenirea culturală bogată pe care o are oraşul Timişoara. Evenimentul s-a bucurat, în ediţiile trecute, de prezenţa unor artişti de renume atât din România, cât şi de peste hotare: Jordi Savall & Ansamblul Hesperion XXI, Ansamblul L`Arpeggiata, Răzvan Mazilu, Ilie Stepan, Violoncellissimo, AD-HOC, Ansamblul Anton Pann, Caius Hera, Vincent Segal.

De asemenea, Festivalul Baroc Timişoara a fost înscris pe lista celor mai importante evenimente de gen la nivel internaţional, de către renumitul Centru de Muzică Barocă de la Versailles. Festivalul a început miercuri, 18 octombrie, cu un Concert “in memoriam Maria Theresia”, susținut la Domul Romano-Catolic și continuă joi, 19 octombrie, ora 20, în Biserica Sfânta Ecaterina, cu un concert susținut de ansamblul Radio Antiqua – „A master unveiled: G.B. Platti & his contemporaries”.

Vineri, 20 octombrie, ora 20, în Domul Romano-Catolic, va avea loc un concert susținut de ansamblul L`estro d`Orfeo – „Altri canti d`amor”, iar sâmbătă, 21 octombrie, ora 19, la Librăria La două Bufnițe e programat concertul susținut de elevii Școlii Chromatik Voice – „Textures of Baroques music”. Urmează în 22 octombrie, ora 20, în Domul Romano-Catolic, concertul susținut de ansamblul Soqquadro Italiano -„Who`s afraid of baroque?”, iar în 24 octombrie, ora 20, în Biserica Sfânta Ecaterina, concertul suținut de Duo Iancu – Lobonț (archlute): Olivia Iancu & Claudiu Lobonț – „Meraviglia: lucrări din Renaștere și Baroc”.

Nicolae SILADE

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.