Festival interjudețean de teatru, la Clubul Copiilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

A XVII-a ediție a Festivalului Interjudețean de Teatru Școlar „G. A. Petculescu” va avea loc vineri, 22 noiembrie,  de la ora 10, la Teatrul Municipal 1Traian Grozăvescu” din Lugoj. Alături de elevi de la Clubul Copiilor din Lugoj, pe scenă vor urca elevi de la palate și cluburi ale copiilor din Sighișoara, Drobeta Turnu Severin, Oradea, Cluj, Victoria, care vor pune în scenă diferite piese. Clubul Copiilor Lugoj va prezenta Piesa Pantofăresei Năzdrăvane, de Gabriel Garcia Lorca. Silviu Boian, profesor de teatru la Clubul Copiilor și cel care se ocupă de organizarea acestui eveniment, așteaptă cât mai multă lume în sală, mai ales că intrarea este liberă. Boian a vorbit și despre importanța unor astfel de festivaluri în pregătirea elevilor.

Este foarte important, pentru că în acest fel văd la ce nivel de pregătire au ajuns, se întâlnesc cu alți colegi  din diferite orașe, pasionați de același lucru și anume de teatru.  Va fi un festival-consurs,  vom oferi trofee, diplome și, cu această ocazie, elevii leagă prietenii, socializează. În vară sperăm să mergem și noi în alte orașe”,

a declarat Silviu Boian, profesor de teatru la Clubul Copiilor.

Festivalul este organizat de Clubul Copiilor Lugoj, împreună cu Inspectoratul Școlar Timiș, Consiliul Județean Timiș, în partenriat cu Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.