Experienţe internaţionale de învăţare în mediul online, la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 3-10 iunie 2021, Liceul Tehnologic Valeriu Branişte, alături de partenerii săi din Italia, Grecia şi Turcia, a desfăşurat activităţi internaţionale de învăţare în mediul online, având ca temă un concept foarte actual in mediul tehnologic şi economic: Internet of  Things/Internet of Everything.

La aceste activităţi au participat un număr de 20 elevi şi 10 profesori din cele 4 ţări, ele desfăşurându-se în limba engleză şi făcând parte din proiectul Internet of Things for new business ( Internet of  Everything), 2018-1-RO01-KA202-049291.

Participanţii au abordat chestiuni teoretice, dar s-au focusat, mai ales, pe evidenţierea utilizării IoT/IoE în producţia de bunuri sau furnizarea de servicii, în familiarizarea elevilor şi profesorilor cu aceste inovaţii tehnologice, astfel încât, ajunşi în mediul economic, la locul de muncă, tinerii să fie deja familiarizaţi cu aceste inovaţii, ca urmare a experienţei de învăţare la care au participat. Elevii au realizat prototipuri de bunuri care utilizează Internet of Things, urmărind modul în care acestea ar putea fi assimilate de către mediul economic.

„A fost rândul partenerilor din Italia, de la IIS Orso Mario Corbino din Partinico, de a fi gazde, de această dată în mediul virtual, în sensul că ei au coordonat activitatea de învăţare pe durata a 7 zile. Au fost minunaţi, încercând, prin activităţile propuse, să compenseze lipsa lucrului faţă în faţă. Liceul Tehnologic Valeriu Branişte este aplicantul acestui proiect şi coordonatorul transnaţional al acestuia”

a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul liceului lugojean.

„S-a urmărit dezvoltarea competenţelor tehnologice de nivel înalt, dar şi a competenţelor antreprenoriale, printr-un abordare unică, din câte ştim, până la ora aceasta în România, în mediul preuniversitar. Tehnologia este mult avansată, iar noi, cei din mediul şcolar, trebuie să ne conectăm la ea, atât ca utilizatori, cât şi ca posibil furnizori de soluţii şi idei”

a declarat şi dna prof. Nicoleta Muntean, coordonatorul din partea partenerului român.

„Mulţumesc tuturor celor care s-au alăturat acestei experienţe de învăţare de neuitat: echipelor din Italia, Romania, Grecia şi Turcia, mulţumesc echipelor de proiect care au făcut posibilă această fantastic aventură”

a declarat şi Marcella Turano, coordonatoarea echipei italiene a proiectului.

Reamintim că Liceul Tehnologic Valeriu Branişte a fost invitat, în anul 2019, la întâlnirea anuală a inspectorilor generali, inspectori de specialitate Tehnologii, ANPCDEFP şi Ministerul Educaţiei, pentru a prezenta conceptul IoT/IoE, fiind singura unitate de învăţământ preuniversitar din România identificată ca fiind interesată şi asumată să formeze abilităţi digitalizate de nivel înalt, prin proiecte europene şi prin activităţi de învăţare cotidiene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.