Exact când a venit canicula, DSP avertizează că apa la unele fântâni din oraș nu este potabilă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu a fost înștiințat de Direcția de Sănătate Publică Timiș că sunt probleme la mai multe fântâni publice din oraș, informează LugojInfo.ro. Înștiințarea a fost făcută doar pentru informare întrucât administrația locală nu poate interveni deoarece de fântâni se ocupă firma Formin din Caransebeș, care a preluat în timpul fostei administrații un contract prin care trebuie să intervină de câte ori este nevoie pentru ca lugojenii să aibă apă potabilă la aceste fântâni.

Buciu a luat deja legătură cu reprezentanții firmei din Caransebeș care au confirmat faptul că au primit la rândul lor înștiințarea din partea DSP Timiș. „Vă solicităm să luați de urgență măsuri în vederea identificării cauzei, remedierea deficiențelor și încadrării în parametri de potabilitate a apei, cu recontrolul ulterior pentru parametrii neconformi. În această perioadă se interzice utilizarea apei în scop potabil din sursele str. Cornet BI. 27- Cartier Micro V-F1, str. Pinilor bl. 7- Cartier Micro I-F4, Cartier I.C. Drăgan, Str. Buziașului BI.4 sc. A- F6, Cartier Stadion I, BI. 8- F7, Parcul Ștrandului – str. Plopilor nr. 22 – F10, Str. Tesatorilor bl. 12 – F13, Str. Fagetului – Moară – F22, str. Sacamului – F23, Parcul Gării – str. M. Viteazul – F26, Str. V. Babeș colț cu str. Oituz – F28, Str. Hezerisului – F 29, Str. Pandurilor – F31, Str. T. Popovici colț cu Str, V. V. Delamarina – F35.

Conform art. 16 Cap. IX din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare, este necesară consemnarea pe o plăcuță aplicată la vedere, pe sau în vecinătatea sursei de apă, a stării de apă nepotabilă. Vă comunicăm că pentru forajele F19- Str. Libertății și Str. Tapiei – izvor Tapia nu s-au adus probe de apă. Vă rugăm să comunicați D.S.P.J. Timiș atât cauzele identificate, cât și măsurile întreprinse pentru remedierea deficiențelor, precum și efectuarea recontrolului la sursele de apă din locațiile menționate mai sus”, se arată în înștiințarea transmisă firmei Formin de către DSP Timiș, semnată de directorul executiv Dr. Cioca Flavius. Buciu a solicitat intervenția rapidă astfel încât lugojenii să nu aibă de suferit. Nu este prima oară când mai multe fântâni de pe rază orașului sunt închise din cauza că apă nu este în parametri normali.

Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.