Eusebiu-Thomas Florea, simbol al excelenței în arta interpretativă pianistică

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pe firmamentul artei interpretative pianistice lugojene strălucește numele unui tânăr interpret: Eusebiu-Thomas Florea. Provenind dintr-o frumoasă familie, cu o nețărmurită dragoste pentru cele sfinte, școală și muzică, talentatul elev al Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” a deprins primele taine ale pianului sub îndrumarea profesoarei Elisabeta Andreescu-Taurel, un pedagog providențial al urbei noastre, deținătoarea unui palmares impresionant la cele mai importante competiții naționale și internaționale.

În ultimii ani, dificila, responsabila misiune de a călăuzi etapele împlinirii artistice depline a micului pianist i-a revenit surorii sale, prof. Andreia Florea, un eclatant produs al școlii de muzică lugojene, licențiată a Facultății de Muzică a Universității de Vest din Timișoara.

Bogata panoplie de premii obținute de Eusebiu la prestigioase competiții de profil naționale și internaționale certifică perspectiva unei cariere artistice de excepție: Marele Premiu și Medalia FISP 2018 la Concursul Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție Muzicală „Sabin Păutza” din Reșița (ediția a V-a, 18-20 mai 2018 – cu concurenți din București, Cluj-Napoca, Chișinău, Timișoara, Germania), Diploma de Excelență la Festivalul „Pro Piano” (Timișoara, februarie 2018), premiul I, cu 100 de puncte, și calificarea la faza națională a Olimpiadei Naționale de Interpretare Pianistică, desfășurată la Reșița în primăvara acestui an.

De menționat și succesele obținute la concursurile de profil de la Lugoj (premiul I pentru acompaniament la Concursul Internațional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”) și Concursul Internațional de Interpretare „Sigismund Toduță” din Deva.

Ca semn al recunoașterii valorii sale interpretative, al dăruirii cu care își consacră energia, inteligența și talentul slujirii înaltelor idealuri ale artei muzicale, Eusebiu-Thomas Florea a fost premiat, de curând, de prestigiosul Ordin Suprem Militar al Templului din Ierusalim (Cavalerii Templieri), o selectă organizație care răsplătește constant, cu generozitate, excelența.

Constantin-T. STAN

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.