„Eu sunt președintele, premierul, ministrul apărării, al sănătății și fac cât un guvern întreg”, spune un cioban

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ciobanul Gheorghe Cioarcă, din Cheile Jietului, vorbește despre meseria, pe care o practică de câțiva ani, ca fiind una plină de responsabilități, dar și de mari bucurii, atunci când animalele sunt sănătoase, iar rezultatele încep să apară, scrie Cronica Văii Jiului.

„Eu am toate funcțiile. Sunt președinte și prim ministru și ministru la toate ministerele. Eu am răspundere, exact cum are un președinte de țară. Și eu le coordonez mâncarea, sunt și medic, umblu de sănătate și abia așa am rezultate. Deci am multe funcții, nu sunt chiar ultimul”, spune Gheorghe Cioarcă, potrivit sursei citate.

Gheorghe Cioarcă spune că stă la intrarea în Cheile Jietului de peste 40 de ani. Acolo e viața lui și nu vede altceva mai bun de făcut.

„Cea mai frumoasã perioadă este asta și vedeti că sunt tare emoționat. Ați venit în cea mai frumoasă perioadă. De ast’ noapte mi-au tot fãtat un număr mare de oi. Acum a fătat încă una, iar dintr-un an de zile, acesta este cel mai frumos moment”, mãrturisește omul, care nu a prea apucat să doarmă peste noapte.

Ultima casă alimentată la energie electrică, pozitionată într-un soi de căldare, protejată de munti si lăsată în bătaia soarelui, adăposteste un fost sofer profesionist, care acum a devenit cioban la oi.

(sursa: activenews.ro)

AL PRESS

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.