Este liderul USR Lugoj, Erwin Floroni, „executat” de către Primăria Lugoj? Primarul Bogdan Blidariu susține că nu, dar…

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Augustin BERCEAN

Din nou, liniștea proverbială a urbei de pe Timiș a fost zguduită de un circ politico-administrativ. Nu ar fi deloc surprinzător, dat fiind faptul că alegerile locale bat la ușă și așa este cu politica asta, dar implicarea administrației locale în toată această poveste ridică multe semne de întrebare.

Când un fost primar și viitor candidat la această funcție, actualmente un simplu reprezentant al administrației locale, însoțit de presă, poliție, excavatoare, muncitori de la Meridian 22 și de la Apă și Canal, dă buzna peste proprietatea unui contracandidat la viitoarele alegeri, logica simplă spune că DA, este o „lovitură” politică și nimic altceva.

Este sau nu adevărat? Implicarea administrației locale în tot acest scandal cu tentă politică m-a determinat să aflu și părerea celui care, legal, conduce această instituție publică, Primarul Municipiului Lugoj, Bogdan Blidariu.

Cu excepția unei singure persoane, TOȚI cei care au fost prezenți la respectiva „descindere” îi sunt subordonați.

Chiar dacă nu am reușit să stau de vorbă față în față (fapt ce ar fi eliminat de tot orice suspiciune că aș comunica cu altcineva), primarul Bogdan Blidariu a avut bunăvoința să-mi răspundă, în scris, la câteva întrebări pe care i le-am adresat pe acest subiect.

  1. Domnule primar Bogdan Blidariu, această acțiune a avut loc cu acordul dumneavoastră/ al conducerii Primăriei?

Da, evident știam despre acțiune. După reclamația domnului Floroni cu privire la branșamentul legal efectuat în cartierul Militari, Claudiu Buciu a primit o sesizare cu privire la branșarea ilegală a domnului Floroni la utilități și în mod firesc, chiar printr-o adresă scrisă, s-au sesizat echipele Meridian, pentru a face verificări în teren.

  1. Câte acțiuni similare, bazate pe suspiciuni și având aceeași componență de subordonați: consilierul personal al dumneavoastră, un reprezentant al Societății Apă Canal, muncitori de la Meridian și agenți de la Poliția Locală, s-au mai desfășurat cu acordul conducerii primăriei?

Nici una, pentru că oamenii care au înțeles că nu mai pot să beneficieze de astfel de servicii, fără să plătească, s-au conformat, și-au încheiat contracte cu operatorul, au plătit, inclusiv retroactiv. Cu o zi înainte, reprezentanții Meridian au fost pe teren neînsoțiți și nu li s-a permis accesul la rețea, care este proprietate publică.

  1. Declarațiile de pe o pagină personală de Facebook, date de un subordonat al dumneavoastră – consilierul personal, Claudiu Buciu, în numele instituției pe care o conduceți, sunt cu știința și acordul dumneavoastră?

Consider că nicio postare a lui Claudiu Buciu nu a afectat imaginea instituției.

  1. Va continua, cum ar fi normal, Primăria această acțiune, pentru a vedea care este adevărul?

Cu siguranță. Dacă domnul Floroni ar avea o atitudine deschisă, situația s-ar clarifica imediat. Altfel, parcurgem pașii legali și adevărul va ieși oricum la iveală.

  1. Are consilierul personal al primarului municipiului Lugoj ca atribuții de serviciu să facă astfel de verificări, împreună cu cei de la Meridian 22? E trecut acest lucru în fișa postului? Meridian 22 este o Societate subordonată Consiliului Local și nu Primăriei

Vă atașez cererea către Meridian, cerere semnată de Claudiu Buciu, care era firesc să fie prezent. Oricum, ne învârtim în jurul cozii. Dl Floroni nu are contract cu operatorul Meridian, nu are nici măcar fosă septică declarată în condițiile legii. E simplu: să prezinte, pentru un an măcar, facturile și plățile pentru vidanjare.

Cum e și normal, am luat legătura și cu medicul Erwin Floroni, pentru a afla și varianta domniei sale despre acest subiect. De această dată, discuția a avut loc față în față, deci orice suspiciune de substituire de persoană a fost eliminată imediat…

  1. Domnule Floroni, considerați că toată povestea aceasta este o acțiune politică împotriva dvs?

Da, absolut! Ea este venită în urma sesizărilor pe care consilierii USR le-au făcut către Primăria Lugoj și Meridian 22 pentru a afla dacă spargerea unei șosele din Cartierul Militari a fost făcută legal. Totul a început atunci. Printre altele, m-au „căutat” și la branșamentul de curent…

  1. Este adevărat că nu ați permis accesul reprezentanților administrației locale pe terenul dvs., pentru a verifica dacă aveți sau nu branșament ilegal?

Nici vorbă. Practic, au fost de două ori. Cu trei zile înainte, soția mea, care era în curte, a văzut două persoane care „umblau” pe la gurile de canal care se găsesc pe proprietatea mea. Persoane care nu s-au legitimat și care, când au fost întrebate de unde sunt și ce caută acolo, au răspuns sec: „de la Meridian” și au plecat cu un microbuz. A doua oară, după trei zile, m-am trezit cu o grămadă de reprezentanți de instituții publice locale, „înarmați” cu excavatoare și jurnaliști recalcitranți, care mă somau, fără să-mi prezinte vreun document justificativ, să le dau voie să-mi distrugă proprietatea. Le-am permis, cum se vede și în filmările pe care le-am postat pe facebook, să verifice cele două guri de canal care se află pe proprietatea mea și atât.

Au intrat în cele două canale, au verificat și nu au găsit nimic. Puteam să nu fac nici acest lucru, pentru că nimeni nu mi-a prezentat nicio hârtie prin care aș fi fost obligat să o fac.

  1. Aveți sau nu fosă septică?

Normal că am. Da, e vina mea că nu am declarat-o până în luna mai la Primărie, dar îmi asum acest lucru. Legea respectivă a fost dată în ianuarie, în acest an, și nu am avut cunoștință de ea. Dacă cei de la Primărie m-ar fi contactat normal pe acest subiect, le-aș fi arătat toate documentele din care reiese foarte clar că am fosă septică. Puteau verifica și în proiectul de casă pe care l-am depus la Urbanism. Și casa este intabulată cu fosă septică.

  1. Reprezentanții Primăriei sunt deciși să continue această poveste. Ce se va întâmpla?

Presupun că vor cere un Ordin Judecătoresc să poată săpa pe terenul meu, Ordin pe care îl voi respecta. Întrebarea mea este ce va face Primăria cu tot pământul pe care îl va excava, că eu le dau doar dreptul să excaveze, nu și să depoziteze pământul. Am 75 de metri front stradal, asta ar însemna vreo 40-42 de mașini de 16 tone cu pământ. Va trebui să ducă undeva acest pământ, după care, la terminarea verificării, să-l readucă. Conform legii, Primăria va trebui să lase proprietatea exact așa cum a găsit-o inițial. În acea zonă care va fi săpată am și două podețe din bitum, pe care vor trebui să le spargă și, ca atare, să le reconstruiască. Inclusiv gazonul va trebui să arate la fel ca înainte. Stau și mă întreb, toate acestea pe banii cui vor fi făcute? Dacă nu se va găsi nimic, și, repet, SIGUR nu vor găsi nimic ilegal, ce rost a avut tot scandalul acesta și cine va achita toate costurile?

Nu am cum să nu remarc și eu că toată această poveste (chiar și primarul Bogdan Blidariu recunoaște acest lucru) a început fix după ce consilierii USR Lugoj au trimis câteva sesizări către Primărie și Meridian.

De asemenea, prezența la fața locului a deja anunțatului viitor candidat la funcția de primar al Lugojului, Claudiu Buciu, momentan un simplu consilier personal al Primarului, ridică alte semne de întrebare. Se putea face această verificare, una normală, din punctul meu de vedere, fără să fie acest scandal?

Prezența „întâmplătoare” a presei locale la fața locului mă face să cred că, de fapt, nici nu s-a dorit altceva decât să fie SCANDAL.

Practic, nici nu ar mai conta adevărul, dacă este sau nu branșat ilegal medicul Floroni la sistemul de canalizare.

Din câte observ eu, SCOPUL acestei acțiuni a fost atins: răspândirea în mediul online a suspiciunii de comitere a unei ilegalități de către un viitor candidat la funcția de primar a municipiului Lugoj.

Și e doar începutul campaniei electorale…


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.