Emoţii pentru elevi şi profesori. A început noul an şcolar

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Clopoțelul a sunat luni, 9 septembrie, pentru elevii școlilor lugojene de stat și private, în prima zi de școală. Emoțiile au fost vizibile la profesori și directori, dar și la părinți și elevi. Primii care au susținut festivitatea de deschidere a noului an școlar, la ora 8.30, au fost elevii Școlii de Muzică „Filaret Barbu”. Aproximativ 190 de elevi studiază în această unitate de învățământ.

„A început cu emoții foarte mari și pentru noi, profesorii, și pentru copii, mai ales pentru părinții care își aduc pentru prima dată copiii aici. Școala îi așteaptă pregătită să-i învețe, să-i educe, să colaboreze cu ei și să aibă în centru exact ceea ce trebuie, educația, care de fapt ne reprezintă și duc faima Lugojului peste tot”, a declarat Liliana Bidiviu, director Școala de Muzică Filaret Barbu Lugoj.

Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” și-a deschis și el porțile pentru cei peste 700 de elevi câți studiază aici. La festivitate au fost prezente personalități locale și județene. Primarul Francisc Boldea, care a fost elev, profesor și director al acestei școli, a fost acolo ca de fiecare dată și a ținut un discurs.

„Ați văzut ce atmosferă frumoasă, de adevărată școală, cu rezultate deosebite în anul care a trecut, cu emblema care o constituie elevul Sergiu Novac, cu o speranță că pe viitor ne vom apropia de o promovabilitate de 100 % și la bacalaureat. Chiar vorbeam cu domnul prorector Bunoiu și îmi spunea că rar vezi într-o școală așa ceva. Acesta ste un semn că suntem pe calea cea bună și le urez din suflet succes”, a precizat Francisc Boldea, edilul-șef al orașului.

Directorul Aurelian Sima a reiterat performanțele liceului lugojean de anul trecut, printre care procentul mare de promovabilitate la bacalaureat, apropiat de cel al liceeleor prestigioase din Timișoara.

„Suntem mândri să avem această deschidere la Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu”, cu atâta lume, cu invitați.Deși este un nou început, aș dori să reamintesc câteva din rezultatele deosebite obținute de școala noastră în anul școlar precedent. Aș spune despre bacalaureat, unde procentul de promovabilitate după sesiunea din vară a fost de 93 % la promoția current și după examenul din toamnă am ajuns la 97 %, un procent foarte frumos, comparabil cu al liceelor cele mai bune din Timișoara”, a afirmat Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic “Coriolan Brediceanu”.

Elevul emblematic al liceului, cu rezultate la olimpiadele naționale și internaționale de matematică, este Sergiu Novac. Acesta este în clasa a XII-a și este conștient că va fi un an greu. După cum și rezultatele pe care le-a avut îl încurajează, Sergiu țintește sus, iar în lista lui de posibile universități pe care să le urmeze este cea de la Oxford.

„Am pornit în noul an școlar cu gânduri bune pot spune. Este pentru mine în special un an mai greu, dar sper să fie bine. Este și clasa a XII-a, începe examenul de bacalaureat, trebuie să mă decid și asupra unei facultăți și nu am făcut-o încă. Pot să spun că eram destul de hotărât la un moment dat, dar m-am mai răzgândit între timp. Mă gândesc să aplic și înstrăinătate și mă gândesc la Oxford”,

a declarat Sergiu Novac. După festivitățile de premiere, desfășurate în curtea instituțiilor de învățământ, fiecare clasă a fost preluată de dirigintele ei.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.