Emoţii mari, puncte valoroase C.S.M. Lugoj – Dinamo Bucureşti = 3 : 2 (25:22, 28:30,11:25, 28:26, 15:7)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

C.S.M. Lugoj: A.Cveticanin (18 p), G.Bălae (15 p), N.Jakic(16 p), I.Canea (6 p), A.Pintea (8 p), S.Dascălu (4 p), S.Shvanska (19 p), D.Roman (4 p), A.Rotaru – libero. Antrenor: Valerijan Luka
Dinamo Bucureşti: A. Ungureanu (29 p), A.Marcovici (18p), E. Field (14 p), S.Motroc (8 p), A.Artin (7p), B. Paşca (4 p), R. Postea (1 p), , R.Tucmeanu – libero Antrenor: Branko Gajic

Au condus jocul: P. Szabo (Oradea), D. Hadade (Zalău), obs. FRV: N. Stoian (Craiova)
Statistică: Lugoj – 90 puncte directe, 10 servicii, 67 atacuri, 13 blocaje cu punct.
Recepţie: 49 % pozitivă, 12% excelentă, atacuri: 158 (42% eficienţă)
Dinamo – 81 puncte directe, 9 servicii, 58 atacuri, 14 blocaje cu punct.
Recepţie: 41 % pozitivă, 17% excelentă, atacuri: 141 (41% eficienţă)

Din nou sală plină la un joc foarte important pentru echipa Lugojului, contra unui adversar ce şi-a jucat o carte mare în Banat. La doar un punct diferenţă înaintea jocului în urma C.S.M. – ului, Dinamo trecea pe poziţie de Play-Off (obiectivul clubului în acest sezon) în cazul unei victorii, cu şanse mari să o menţină până la finalul returului.

Pentru Ionela Canea şi colegele sale un succes în jocul cu bucureştencele era vital, el fiind primul dintr-o serie de trei partide în care este necesară acumularea cât mai multor puncte în clasament, fără eşec. Dacă Dinamo îşi trecuse în cont în retur un punct în deplasarea de la Agroland în urma unui joc foarte solid, lugojencele nu reuşiseră acest lucru, având cu atât mai mult nevoie de încrederea pe care doar reuşita ţi-o poate da. Miză foarte mare aşadar în special pe umerii echipei gazdă, la o săptămână după un meci cu Agroland în care momentele de mare echilibru şi tensiune n-au fost îndeajuns fructificate, iar de această data posibilitatea unei eventuale nereuşite în faţa altei formaţii oaspete ce s-a prezentat dezinvolt la Lugoj, cu câteva atu-uri notabile, era una deloc plăcută.

Acum, la ore bune după încheierea dramaticei poveşti din Sala Sporturilor (doar tenisul mai poate oferi genul de tensiune şi situaţii pe care le întâlneşti în volei, unde jocul se poate întoarce oricând, fără limită de timp), să spunem că am asistat, alături de o sală efervescentă şi fericită la final, la genul de meci care se poate încheia cu orice rezultat. Fiindcă, după 1 : 0 (25:22) la seturi în favoarea C.S.M.- ului (o primă parte a jocului foarte echilibrată şi ea), setul doi curgea la final spre desprinderea Lugojului la 2 : 0, dar avantajul de 23:19 şi cele două mingi de set la 24:22 şi 24:23 au fost întoarse de oaspete, care au egalat la seturi într-un final tensionat, în prelungiri (28:30). După care Dinamo şi-a adjudecat de o manieră categorică partea a treia a partidei (25:11), părând a prelua definitiv frâiele jocului.

Aparenţele, însă, nu dau verdicte. N-a fost aşa, chiar dacă în episodul următor Lugojul a pierdut-o temporar pe Nina Jakic, dramatismul atingând cotele maxime în chiar finele setului patru, în care Dinamo a condus permanent, având două şanse de a încheia meciul, la 24:22 şi 24:23! Dar, în oglindă cu desfăşurarea ostilităţilor în setul doi, alb-albastrele au întors soarta meciului, ducându-l în prelungiri (28:26), deci set cinci decisiv. Unul echilibrat până la schimbarea terenurilor (8:6), după care, la 8:7, jocul s-a schimbat total, mingea nemaiatingând terenul Lugojului (apărare şi blocaje fără greşeală), în schimb trei reuşite Shvanska, două Bălae şi una Cveticanin plus un atac blocat al Alidei Marcovici au dus la finalul cu victorie şi o explozie de bucurie în terenul gazdelor.

Un meci frumos, de urmărit, fair-play, arbitraj impecabil, două puncte Lugoj şi unul Dinamo şi diferenţă mărită între favoritele la ocuparea poziţieia şasea în clasament. Cum ambele team-uri au încă jocuri în care pot pierde puncte (ambele se deplasează la Cluj, Dinamo la Iaşi, Lugojul la Tg.Mureş, Dinamo pe teren propriu cu Tg.Mureş, Lugoj cu Iaşi), e de urmărit parcursul acestora, plus eventualul reviriment al Iaşiului, întărit cu două sportive străine în mica vacanţă de iarnă.

Deplasarea la Cluj a lugojencelor nu va fi una simplă, chiar dacă „studentele” ocupă ultima poziţie în clasament. E nevoie de o evoluţie sigură, care să nu dea şansa gazdelor să fructifice experienţa de primă ligă a unora din numele din lot, deloc de neglijat: Sabina Miclea, Adina Stanciu, Raluca Bucur, Sorina Buz/Răileanu, Ioana Vodă, Carmen Dârnescu. Plus prezenţa pe banca tehnică a Luminiţei Pintea – Trombiţaş, un nume care spune multe… Noi sperăm în continuarea unei serii bune de jocuri, ce va aduce, dinnou în week-end, în 10 februarie, suporterii pentru meciul cu Penicilina Iaşi.
Fiţi aşadar alături de voleiul de la C.S.M. Lugoj în elita feminină!

Rezultatele etapei a XIII-a:
C.S.M. Lugoj – Dinamo Bucureşti = 3 : 2 (25:22, 28:30,11:25, 28:26, 15:7)
C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.M. Bucureşti = 0 : 3 (22:25, 18:25, 19:25)
Știința Bacău – ACS Penicilina Iași = 3 : 0
C.S.U. Medicina Tg. Mureş – CSM Târgoviște = 0 : 3
Agroland Timişoara – Universitatea NTT Data Cluj 3:0

Clasament: 1. C.S.M. Bucureşti 37 p., 2. C.S.M. Volei Alba Blaj 33 p., 3. C.S.M. Târgovişte 29 p., 4. CSU Ştiinţa Bacău 27 p. ( – 1 joc), 5. Agroland T-şoara 26 p., 6. CSM Lugoj 12 p., 7. Dinamo 10 p., 8. CSU Medicina Tg.Mureş 7p., 9. Penicilina Iaşi 6 p., 10. Universitatea NTT Data Cluj 5p. ( – 1 joc).

Etapa a XIV-a:
ACS Penicilina Iași – Agroland Timişoara (2.02.)
CSM Târgoviște – C.S.M. Volei Alba Blaj (2.02., 18.00, Digisport TV)
C.S.M. Bucureşti – Știința Bacău (3.02., 16.30, Digisport TV)
Dinamo Bucureşti – C.S.U. Medicina Tg. Mureş (3.02.)
Universitatea NTT Data Cluj – C.S.M. Lugoj (3.02.)

Dan H.BRUDIU

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.