Elevul pe care statul român a refuzat să-l trimită la Olimpiada Internațională de Astronomie din China se întoarce acasă cu medalia de aur

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

David Turturean, elevul pe care statul român a refuzat să-l trimită la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China, se întoarce acasă cu medalia de aur de la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka. El s-a clasat pe primul loc din cei 83 de participanți din 22 de țări.

Elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, David Turturean  a avut de-a lungul timpului rezultate excepționale la învățătură, participând an de an la cel puțin trei olimpiade naționale.

Chiar dacă a obținut rezultate de excepție până în prezent, eforturile lui David nu sunt încurajate și de autorități. În vara acestui an, acesta a aflat că s-ar putea să nu participe la cele două olimpiade internaționale la care s-a calificat, după ce i s-a transmis de la Ministerul Educației că nu i se va deconta deplasarea și diurna.

David Turturean s-a calificat la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka și Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China, concursuri care au avut loc în toamna acestui an.

Mama elevului a încercat să apeleze la autoritățile locale, însă a fost trimisă la plimbare. Indignați de situația creată, apropiații și profesorii elevului sucevean au organizat o campanie prin care doresc să adune banii necesari pentru ca David Turturean să poată să ajungă la cele două olimpiade internaționale. Aceștia au reușit să strângă banii necesari și să-l trimită pe David la olimpiada internațională din Sri Lanka, unde a câștigat medalia de aur.

AL PRESS

Despre admin 6670 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.