Elevii doritori încă mai pot depune dosarele de transfer la Liceul Tehnologic de Aviație „Max Ausnit” din Caransebeș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primul liceu de aviație din România, cu profil de tehnică de aviație, încurajează elevii pasionați de acest domeniu să își depună dosarele de transfer pentru a studia în cadrul acestei unități de învățământ, un proiect unic la nivel național.

„Avem  un corp de profesori, cei mai buni profesori din Caransebeș, care lucrează la noi prin plata cu ora și avem și cei mai buni maiștri instructori. De asemenea, dispunem și de suficient material didactic, pe care elevii deja lucrează. Avem avioanele aeroclubului care sunt într-unul din hangarele de aici, de la aeroport, unde tinerii merg și văd ce se întâmplă și pot să ia legătura practic cu lumea aviației. Deci, din punctul nostru de vedere, liceul întrunește toate condițiile necesare pentru pregătirea profesioniștilor”,

a  declarat, pentru expressdebanat.ro, omul de afaceri Gabriel Olariu, cel care a inițiat și dezvoltat acest inedit proiect național.

Aflat sub egida Institutului European de Aviație, Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș mai dispune de încă 10 locuri pentru elevii care sunt acum în clasa a 9-a, studiază la alte unități de învățământ și doresc să-și depună dosarele de transfer.

Situat pe platforma aeroportului din Caransebeș, autorizat în urma comisiilor și controalelor de la ARACIP, liceul vine în ajutorul elevilor cu accesul gratuit la cursuri pe toată perioada celor patru ani de studiu, pentru toți cei care fac parte din prima promoție.

„Totul va fi gratuit, noi vom susține această primă generație, pentru că dorim să încurajăm copiii spre acest domeniu foarte căutat în străinătate. Vom susține financiar toți cei 4 ani de învățământ și un an de practică. Totul va fi suportat de noi ca și investitori. După cei 4 ani vor putea lucra aici sau vom putea să-i recomandăm marilor companii. De exemplu, directorul de la Boeing mi-a spus la un târg de tehnică aviatică faptul că nu voi putea eu să produc mecanici cât are el nevoie”,

a  mai precizat Daniel Gabriel Olariu pentru expressdebanat.ro.

Elevii care vor ieși de pe băncile acestei școli, în urma promovării examenului de specialitate, susținut după cei 4 ani de cursuri, vor primi o diplomă ce va fi recunoscută de toa-te țările membre EASA (European Aviation Safety Agency), având po-sibilitatea de a se angaja în acest domeniu ca și personal tehnic aero-nautic, în oricare dintre aceste țări.

Informații și înscrieri se pot obține la adresa de email: liceulmaxausnit@gmail.com           

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.