Elevii de la “Aurel Vlaicu” vor reabilita un autobuz în Malta și vor călători cu el prin Europa

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O provocare inedită îi așteaptă pe elevii Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj. Aceștia vor învăța cum să reabiliteze un autobus, în cadrul unui proiect Erasmus+. Poiectul se numește „Erasmus bus. Building up skills”, iar cinci elevi de la liceul lugojean, însoțiți de un profesor, se vor deplasa în Malta și vor munci efectiv la reabilitarea autobuzului.

Cu mijlocul de transport pe care îl vor realiza se va merge în întreaga Europă, iar ineditul constă în faptul că cine va urca în acest autobus va putea să vizualizeze o piesă de teatru. În proiect sunt implicate două universități, una din Turcia și una din Italia, alături de patru școli – din Grecia, Spania, Turcia și Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj.

„Toți elevii din școlile menționate vor veni și vor contribui pe rând la reabilitarea acestui autobuz. Vor fi și două ONG-uri din Malta și din Italia care sunt implicate în inovare, cercetare și educație și împreună cu care vom reuși să reabilităm acest autobuz. Scopul este dezvoltarea abilităților și a competențelor de bază într-o specializare. Ei trebuie să aibă niște competențe standard de bază pentru toate celelalte specializări pe care le fac în această școală”,

a declarat Silvia Gheleșian, director al Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”.

Pentru ca întreaga lucrare să se realizeze în condiții de siguranță pentru elevi, aceștia au primit și echipamente speciale, cu bocanci, caschete, ochelari de protecție și salopete.

Sunt echipamente de protecție pentru atelierele de lăcătușerie, de mecanică. Au bocanci cu bombeu de metal ca să nu se accidenteze, au ochelari de protecție, căști și salopete cu sigla proiectului”,

a adăugat Silvia Gheleșian.

Elevii sunt entuziasmați de proiectul la care vor participa și sunt hotărâți să facă tot ce le stă în putință pentru ca lucrarea să fie una de calitate.

Plecarea elevilor și a profesorului însoțitor spre Malta va avea loc în 22 octombrie. Lugojenii vor reveni în țară în 9 noiembrie.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.