Elevi de la Școala din Pietroasa, în Parlamentul Britanic

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 3-9 Noiembrie 2019, patru elevi și doi  profesori de la Școala Gimnazială Pietroasa au participat la întâlnirea de proiect de la școala parteneră din Marea Britanie, Tendring Technical College din Thorpe le Soken, în apropiere de Londra. Proiectul numit „Roadmap to building a caring and respectful school community” se desfășoară pe o perioada de 2 ani, axat fiind pe combaterea fenomenului de bullying în cadrul comunităților școlare.

În cadrul întâlnirii dintre elevi, participanții din cele 6 țări ale proiectului (Marea Britanie, Portugalia, România, Turcia, Grecia și Italia) au desfășurat workshopuri legate de tematica principală, au gândit o școală ideală, fără violență, au creat împreună politici anti-bullying și s-au întâlnit cu un membru al Camerei Comunelor, vizitând împreună Parlamentul britanic, chiar în ultima zi de funcționare a acestuia, înainte de alegerile programate în decembrie 2019.

Elevii au avut așadar o șansă unică de a vizita un sediu în care se iau hotărîri importante, mai ales acum, înainte de Brexit. Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, proiecte de schimb interscolar.

   Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.