Elemente de joacă noi pentru copiii lugojenilor

Primăria Lugoj s-a confrunat în ultima perioadă cu mai multe probleme în ceea ce privește păstrarea și respectarea locurilor de joacă pentru copii. Mai multe astfel de elemente au fost vandalizate, astfel că au trebuit înlocuite cu unele noi. Au fost montate tobogane și leagăne în Parcul Copiilor, în Balta Lată, la Unic, pe Splaiul 1 Decembrie, pe strada Țesători, în Parcul Gării și în Parcul George Enescu.

 În ultima perioadă de timp ne-am confruntat cu mai multe probleme legate de modul în care sunt respectate elementele de joacă din oraș. Au fost foarte multe tobogane distruse, leagăne pentru copii. De aceea am schimbat în perioada aceasta în Parcul George Enescu, în Parcul de la Primărie leagănele. Trei leagăne am schimbat și opt tobogane pe Splaiul 1 Decembrie, la Unic, pe Tapiei, în Parcul Gării, pe strada Ioan Neculce, cam în locurile acestea au fost schimbate cu unele noi,  întrucât se urcă oameni mari, le sparg, asta în ultima perioadă”,

a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Edilul orașului spune că de 12 ani se confruntă cu vandalizări ale locurilor de joacă și face apel la lugojeni ca cele nou instalate să nu aibă aceeași soartă.

 Fac de 12 ani un apel ca eforturile pe care le facem noi să fie respectate, pentru că sunt pentru copiii cetățenilor din Municipiul Lugoj. Sunt mai multe lucruri care trebuiesc respectate. Fac referire și la curățenie. O parte dintre locurile de joacă au fost vandalizate, a fost luat nisipul de la elementele de joacă și făcute lădițe pentru pisici. Am înțeles că unii au tencuit cu nisipul pe care l-am pus la tobogane. Dar nu avem dreptul să ne dăm bătuți, mergem mai departe în continuare și sperăm ca lumea să înțeleagă că efortul trebuie și răsplătit de cei care îl folosesc”,

a adăugat edilul-șef al Lugojului.

 Primăria Lugoj are prevăzute în programul de investiții alte cinci elemente de joacă. Acestea vor fi instalate în zona Ștrand, în Cartierul Militari, în Micro 4, în Zona Fagilor și unul va fi lăsat de rezervă acolo unde este necesar.

Alina DAMIAN

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.