Educația financiară promovată la Școala Gimnazială Balinț

Proiectul educațional „Să vorbim despre bani și bănci”, din cadrul acordului de colaborare stabilit între Banca Națională a României, Ministerul Educației Naționale și realizat în colaborare și parteneriat cu Școala Gimnazială Balinț, a avut ca obiectiv general sprijinirea educației financiare prin însușirea de către elevi a unor noțiuni economice de bază și a unui vocabular financiar-bancar.

Principalele tematici educaționale promovate s-au referit la: economisire, credit, dobândă, inflație,  elemente de siguranță ale însemnelor monetare, principalele atribuții, rolul și funcțiile Bancii Centrale, vizionarea filmelor educaționale destinate elevilor.

Materialele prezentate au fost adaptate nivelului de vârstă al elevilor din clasa a VIII-a.

Având în vedere contextul actual, aceste prezentări s-au desfășurat online pe zoom. Interacțiunea cu elevii Școlii Gimnaziale Balinț a fost realizată de către Bogdan Buzuriu, Șef  Birou de Educație financiară, muzeu și comunicare din cadrul Sucursalei Regionale Timiș a Băncii Naționale a României.

Întâlnirea a fost pregătită de Claudia Maria Oprișan, Referent de specialitate, Biroul de Educație financiară, muzeu și comunicare – Sucursala Regională Timiș, în colaborare cu prof.Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnazială Balinț.

Elevii au completat la final un chestionar  de satisfacție în care au apreciat activitatea ca fiind educativă,interesantă și de actualitate.

Denisa GREGA

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.