E.ON se alătură inițiativei globale de protejare a pădurilor tropicale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Coaliția LEAF va mobiliza peste 1 miliard de dolari pentru acțiuni climatice; Ecosisteme stabile și biodiversitate ca scut împotriva schimbărilor climatice

E.ON se angajează activ pentru protecția climei și este prima companie energetică care se alătură coaliției LEAF (Reducerea emisiilor prin accelerarea finanțării forestiere). Inițiativa globală își propune să mobilizeze mai mult de un miliard de dolari pentru protejarea pădurilor tropicale, până la conferința climatică COP26.

„Schimbările climatice și degradarea ecosistemelor sunt două dintre cele mai mari provocări ale momentului. Coaliția LEAF reunește guverne și companii lider pentru a continua acțiunile ambițioase în domeniul climei și a lua măsuri decisive împotriva pierderii pădurilor tropicale și subtropicale. Inițiativa este o contribuție importantă pentru atingerea obiectivului de 1,5°C al Acordului de la Paris, protejând biodiversitatea și realizând dezvoltarea durabilă. Sunt mândru că E.ON face parte din Coaliția LEAF și că astfel ne continuăm în mod consecvent drumul spre Zero Net”,

spune Leonhard Birnbaum, CEO E.ON.

Conferința mondială climatică COP26, care va avea loc la Glasgow în luna noiembrie, este considerată de cercetătorii climatici drept un pas important către limitarea efectelor schimbărilor climatice. Schimbările climatice pot fi combătute numai prin acțiuni comune, motiv pentru care, pe lângă contribuțiile naționale, parteneriatele intersectoriale sunt indispensabile. Inițiativa este un pas exact în această direcție. Obiective climatice ambițioase bazate pe criterii științifice, precum și obligația de a evita emisiile sunt condiții prealabile de bază pentru aderarea la coaliția LEAF.

David Radermacher, Vicepreședinte Departament Sustenabilitate și Climă, spune:

„E.ON și-a stabilit noi obiective climatice pentru 2020, care sunt în conformitate cu obiectivul de 1,5°C al Acordului de la Paris. Pentru a ne atinge obiectivele climatice, reducerea emisiilor este prioritatea noastră principală. Aderarea la coaliția LEAF nu înlocuiește deci reducerea semnificativă a emisiilor noastre, ci susține și completează acțiunea noastră decisivă pentru a fi neutri în ceea ce privește amprenta de carbon.”

E.ON este convinsă că ecosistemele sănătoase și stabile sunt un element important pentru reducerea încălzirii globale, deoarece stochează CO2. Pionier în industria energetică, E.ON susține de asemenea Decada Programului Națiunilor Unite pentru Mediu privind restaurarea ecosistemelor. Pentru a contribui activ, E.ON creează biotopuri valoroase sub 13.000 de kilometri de linii electrice de înaltă tensiune în zonele forestiere. În acest scop, E.ON investește zeci de milioane de euro și se angajează să stabilească managementul traseelor ​​ecologice în întregul grup până în 2026.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.