După un an, mai avem de așteptat vreo doi, până când se vor relua lucrările din centrul orașului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lucrările din centrul municipiului Lugoj, începute pentru reabilitare înainte de alegerile locale și oprite imediat după, de către noua administrație, vor rămâne așa cel puțin până în toamna anului viitor, după cum spune primarul Claudiu Buciu.

Edilul-șef a anunțat că a fost reziliat contractul cu constructorul și că întreaga zonă centrală va fi reproiectată. Primarul spune că, în proiectul fostei administrații, costurile erau mult prea mari.

„Proiectul este o aberație. Din punct de vedere financiar, are un cost fantastic, să ajungi să ai costuri de 1.000 de euro/mp de pavaj, este totalmente aberant și nu aș fi fost de acord niciodată să plătim aceste costuri. Stadiul actual e în felul următor: cei de la E.ON Gaz România ne-au dat aprobarea să reproiectăm traseele conductelor lor. Cei de la Enel, acum o săptămână, ne-au dat voie să mutăm un stâlp care ne împiedica să facem lucrările. Este de durată! An-treprenorul, văzând că noi nu suntem de acord să plătim sumele fabuloase pe care le avea în contract, a cerut rezilierea contractului. Din păcate, lucrurile vor dura mai mult decât ne dorim. Vom face proiectarea, care va dura șase luni, apoi va urma o licitație, în toamna anului viitor cel mai probabil, dacă nu avem probleme la licitație, vom putea să reîncepem lucrările”,

a spus Claudiu Alexandru Buciu.

Noul proiect va cuprinde inclusiv platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor și restul tronsonului pietonal.
Reabilitarea s-a blocat din cauză că Primăria nu avea aprobările necesare de la mai multe instituții, dar și pentru că nu fusese prevăzută mutarea rețelelor de apă, gaz și electricitate.

(D. G.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.